Oamenii din oraș

Moscuri de Moscova

În timp ce majoritatea muscovenilor se întorc la normal după înghețuri șocante, unii locuitori ai orașului se plimbă voluntar desculți pe zăpadă, poartă tricouri purtabile în locul hainelor de blană și chiar aruncați în apă cu gheață. Viața din jur a discutat cu mai multe mușchi despre stilul lor de viață, relațiile cu natura, apa rece și capacitățile corpului uman.

Fotografii și videoclipuri

Katya Balaban

Maria

Fac înot de iarnă de aproximativ un an și am început să mă plimb desculți prin oraș - atât vara, cât și iarna. Acest lucru nu a fost obținut întotdeauna din cauza chipsurilor de marmură și a sării, care sunt împrăștiate în condiții de gheață. Prin urmare, o dată pe săptămână am mers mereu și m-am plimbat fără pantofi în parc cam o oră sau mai mult. Astfel de plimbări se temperează și dau un sentiment de libertate.

Experiență de înot de iarnă - 1 an

Timpul petrecut în apă -14 minute

Distanta - 350 de metri

Se scaldă în Serebryany Bor în Lacul Endless și uneori într-o gaură de gheață de lângă strada Zhivopisnaya

În primele secunde, când intru în apă, simt un mic șoc. Apoi degetele de la picioare încep să mă doară puțin, după care mă adaptez și nu mai îngheț. În apa rece, corpul pare ușor și lipsit de greutate. Nu pot spune că îmi place întotdeauna să înot. Sunt mai atras de faptul că înotul de iarnă îmbunătățește sănătatea. În apă, cânt adesea ceva de marș pentru a mă înveseli, de exemplu, Ziua Victoriei.

Vladimir Yakovlevich

Am 76 de ani. Încă nu te-ai născut și eram deja o mușcă. Sănătatea a început să pompeze, așa că din septembrie în fiecare zi am început să merg la apă și să scufund. Și apoi - odată și apa a înghețat! Dar acest lucru nu m-a oprit. De-a lungul timpului, am găsit asociați care au făcut o gaură de gheață - și am plecat. De atunci nu am fost bolnav, Dumnezeu are milă. Dar iarna îmi este frig, așa că mă îmbrac cu căldură. Toți suntem făcuți din același test.

Experiență de înot de iarnă - 40 de ani

Temperatura - minus 20 de grade

Timpul petrecut în apă - 3 minute

Se scaldă în râul Moscova într-o gaură de gheață de lângă strada Zhivopisnaya

Am găsit acest loc pe Zhivopisnaya pe hartă. De curând am ajuns la Moscova din Ucraina pentru iarnă. La început, el însuși a făcut o gaură de gheață cu o pălărie, apoi a observat alte muște în apropiere și li s-au alăturat. Trebuie să ne unim forțele. În general, îmi place să înot în toate anotimpurile. Nu pot descrie cu exactitate senzația de imersiune în apă cu gheață, dar sunt bune, mai ales după înot. Cei din jurul meu sunt indiferenți față de hobby-ul meu, dar mai devreme -
cu interes. Dar nimeni nu vrea să ierneze cu mine: nici fiica mea, nici ginerele mele, nici nepoții mei.

Alexey

Îmi spăl corpul unde vreau și plec. Un yoghin mi-a spus că în corp trăiește un spirit cu inteligență. Corpul vrea ceea ce este plăcut, iar mintea vrea ceea ce este benefic. Prin urmare, spiritul spune: „Spălați-vă, curățați-vă!” - și corpul: "De ce urci în gaură?" În gaura de gheață sunt întotdeauna într-o stare de spirit, așa că apa nu mi se pare rece.

Experiență de înot de iarnă - 2 ani

Inoata oriunde vrea

Puteți intra în apă doar pentru a vă uda fundul sau puteți intra ca un templu. Încă trebuie să cresc și să cresc spiritual. Deși, desigur, m-am schimbat mult când am început să mă spăl cu apă cu gheață. Pentru începători, pot spune că cel mai dificil lucru este
nu pentru a intra în apă, ci pentru a o lăsa nu la fel de scaldată, ci ca un om liber.

Michael

În viața de zi cu zi, am fost și vând mobilă italiană și învăț limbi străine. În urmă cu un an, îmi doream o senzație nouă, un feat. De obicei într-o astfel de situație, oamenii sar cu o parașută sau încep să tragă - am decis să înot în apă cu gheață.

În septembrie, când apa avea aproximativ 12 grade, am început să merg pe plajă în fiecare zi. Temperatura a scăzut treptat, iar în noiembrie a atins un grad. După ce am scufundat în apă rece pentru prima dată, am avut parte de surpriză și euforie. Euforia este o parte integrantă a înotului la temperaturi scăzute, indiferent dacă scufundați pentru prima sau a zecea oară în viață.

Frica de apa rece este doar in cap. Chiar am venit cu o teorie a relației de frig și bucurie. Când corpul intră în apă cu gheață, i se pare că moare. Mecanismele care asigură viața încep imediat să lucreze din greu. Odată ajuns în aerul în care este cald, corpul nostru își dă seama că nu este în pericol și, prin urmare, se bucură.

Experiență de înot de iarnă - 2 ani

Temperatura - minus 22 de grade

Timpul petrecut în apă -15 minute

Se scaldă într-o gaură de gheață din râul Moscova, lângă strada Zhivopisnaya

Desigur, înot nu numai iarna, ci și vara. Adevărat, o vacanță de vară mi se pare plictisitoare. Nu există această senzație plăcută care apare în apă cu o temperatură de patru grade sau mai mică. Nu există euforie, meditație, fericire. Înotul de iarnă este un medicament sănătos. Intri în apă: este rece în jur, iar în interior este cald și vesel. Se pare că vă aflați într-o stare diferită. Îmi place să îngheț doar în apă înghețată și să privesc lucrurile și oamenii din jur. În astfel de momente, mă vizitează idei noi și gânduri bune.

În general, înotul de iarnă duce la fapte bune. Nu există mirele rele. Toți sunt oameni amabili, pozitivi. Dar oamenii supărați și agresivi se tem să intre în apă rece, pentru că îi vor dezgropa, îi vor face vulnerabili, îndepărtându-și armura de protecție. Am făcut campanii multe, dar toată lumea mi-a răspuns: „Nu, nu, nu e a mea!” Poate că le este pur și simplu frică să devină bune, pentru că este dificil să fie bun. Prietenii spun în glumă că sunt nebun.

Tatiana

Când eram mică, mama mea m-a temperat și sora mea: am turnat apă rece și am mers desculți pe zăpadă. Cu câțiva ani în urmă, am văzut mireze înotând și am vrut să mă alătur acestora. Oamenii din jurul meu se raportează diferit la hobby-ul meu. Rudele aprobă, dar colegii nu înțeleg și consideră o nebunie, chiar numită maniac. Dar este mai degrabă cu umor. Datorită înotului de iarnă, am început să privesc totul mai pozitiv și chiar mai bine să suport rezistența la sarcină.

Experiență de înot de iarnă - 2 ani

Temperatura - minus 30 de grade

Timpul petrecut în apă -15 minute

Se scaldă într-o gaură de gheață din râul Moscova, lângă strada Zhivopisnaya

Julia (fiica lui Tatiana)

Am 11 ani. În urmă cu un an, mama a început să mă tragă în apa din brațe - îmi era teamă.
Dar după un timp a înotat 12 metri. Nu știu ce m-a determinat să fac asta. La ultimele competiții de la Tyumen, am reușit să depășesc o distanță de 25 de metri. Vreau să fiu ca o mamă, are deja multe medalii.
Ne antrenăm împreună în fiecare weekend. Dar să fiu sincer, îmi place să înot vara mai mult.

Experiență de înot de iarnă - 1 an

Distanta - 25 de metri

Se scaldă într-o gaură de gheață din râul Moscova, lângă strada Zhivopisnaya

Dmitry

M-am cufundat prima dată în apă rece la 12 ani, când am alunecat și am căzut în râu. Dându-mi seama că nu vor muri din asta, m-am interesat și am început să studiez independent acest subiect. Și apoi s-a alăturat altor muște. Desigur, toți înghețăm. Dar facem asta numai atunci când vrem să nu înghețăm în alt moment. De la imersiune, de obicei este ușor fără suflare, persoanele netratate pot avea degetele de la picioare ușor. Apoi, endorfinele încep să funcționeze și se înțelege motivul pentru care toate acestea sunt necesare. Dar iubesc înotul în toate anotimpurile. Vara este vara, iar iarna iarna. Nu încercați să înlocuiți unul cu altul.

Experiență de înot de iarnă - 20 de ani

Temperatura - minus 38 de grade

Se scaldă într-o gaură de gheață din râul Moscova, lângă strada Zhivopisnaya

Dragoste

Am 59 de ani, au fost multe lucruri în viața mea, inclusiv situații proaste. Odată am decis să scap de ele. Îmi amintesc că stăteam la sursă, mă gândesc la rău, alunecând și căzusem în apă înghețată. Am sărit ca un izvor și am țipat, nu-mi amintesc ce. Apa a dus toate gândurile proaste și mi-a dat un sentiment de fericire.

Când vă aruncați în apă, la început este frig, dar apoi veți simți o intoxicație, euforie. Lumea încetează să mai existe, există doar un sentiment de lejeritate ireală. Apoi vine momentul în care sângele curge mai repede și te faci foarte fierbinte. Se pare că ai fost înfășurat într-un strat subțire, subțire de mătase și ai renăscut.

Se scaldă în golful Serebryany, în lacul nesfârșit.

Ma scald fara haine, pentru ca ma impiedica sa ma bucur de mediul natural. Când mă grăbesc în apă dezbrăcată, mă îmbrățișează complet și parcă mă îmbrățișează. După aceasta, nici alcoolul nu este necesar. Toate adversitățile devin lipsite de importanță și devii fără greutate, puternic, sănătos și calm.

Apa este sursa unei vieți bune și sănătoase. Desigur, mă scald în apă caldă, dar ceea ce dă apă cu gheață cristalină nu dă alta. În general, vin din Siberia, iar la Moscova nu am suficiente temperaturi de îngheț. Prin urmare, merg des la Lacul Baikal și Omsk, unde există un contrast între temperaturi și soare. Și o dată pe săptămână vin să înot în lacul fără fund, pentru că este bine aici: pădure de conifere, aer frumos, apă limpede și, de asemenea, o sobă. Se dovedește că există tot ce ai nevoie: apă, aer și foc.

Serghei

Adesea sufeream de boli respiratorii. Văzând cum se scaldă miezul, am decis să-l încerc. Mi s-a părut că sunt fie bolnav radical, fie vindecat. A început să meargă la iazul Beketov, care aparținea moșiei Beketov. Clubul nostru nu stabilește recorduri, ci doar cufundat în apă rece pentru a îmbunătăți sănătatea.

Baia în timpul iernii este o baie, dar invers: nu cu căldură, ci cu frig. Japonezii au efectuat un experiment și au urmărit cum reacționează apa la diferite stări emoționale. Când intrați în apă, există o interacțiune de umiditate în interiorul corpului și a apei externe. Dacă vă este frică și vă înfundați la scufundare, vă veți simți rău. Și dacă vă relaxați și vă plonjați în apă în timp ce expirați, atunci totul va merge bine. Ieșind din apă - ca și cum s-ar fi născut din nou. Delight! Apa din corp este structurată - totul va funcționa.

Experiență de înot de iarnă - mai mult de 30 de ani

Temperatura - minus 40 de grade

Băi la iazul Beketovsky

Natalia

Înotul de iarnă este un stil de viață pentru mine. Totul a început în urmă cu șase ani, când a trebuit să îmi reduc activitatea pentru furnizarea de servicii de înfrumusețare. Viața mea s-a schimbat dramatic când am plecat în Ucraina la părinții mei, unde, din disperare, am decis să sărbătoresc Anul Nou cu mirele în gaura de gheață.

Am trăit senzații uimitoare: nu eram deloc rece din apă, venea aburi de la mine, iar corpul meu era plin de lejeritate și bucurie. Întorcându-mă la Moscova, am găsit un loc în care se întâlnesc mușchii locali și am început să stăpânesc treptat elementul de gheață.

Intrarea în apă este întotdeauna rece. Dar dacă faci exerciții fizice în mod regulat, este mai ușor să tolerezi temperaturile scăzute. Fiecare are propria sa istorie a relațiilor cu apa cu gheață: de multe decenii, acestea se cufundă în ea, dar nu înoată. Am vrut imediat să înot. În prima iarnă, am reușit să înot 100 de metri. Mi s-a părut că mi-am atins limita, dar un an mai târziu, în timpul unui maraton la Tyumen, am depășit o distanță de 1.050 de metri.

Am stabilit un record în Rusia în rândul femeilor, pentru distanța de înot și pentru perioada de a fi în apă fără echipament special de protecție, adică într-un singur costum de baie. Apoi am petrecut 32 de minute 27 de secunde în apă - pentru mine aceasta este o realizare unică.

Experiență de înot de iarnă - 6 ani

Temperatura - minus 30 de grade

Timpul petrecut în apă -32 minute 27 secunde

Distanta - 1.050 de metri

Se scaldă într-o gaură de gheață din râul Moscova, lângă strada Zhivopisnaya

Desigur, înotul când este minus 30 de grade afară este greu. Corpul se răcește treptat atât de mult încât membrele încep să se rupă, iar brațele și picioarele nu se apleacă. De aceea există întotdeauna o echipă de salvare profesională la competiții, capabilă să folosească tehnologii speciale pentru a scoate înotătorii de maraton dintr-o stare de hipotermie.

Pe de altă parte, în timpul înotului pe distanță lungă, nu vă gândiți la frig. Toate gândurile sunt doar despre cum să distribuie forțele: unde să accelerezi și unde să înoți, astfel încât respirația să rămână echilibrată. De fiecare dată când intru în apă rece, îi mulțumesc forței elementului de apă pentru sănătate și îi cer să mă ajute să depășesc distanța.

De-a lungul timpului, am decis nu doar să mă antrenez, ci și să îi ajut pe ceilalți, așa că am creat un club pentru temperarea și înotul de iarnă „Mucrele capitale”. Acum este format din mai mult de 130 de mușchi de vârste diferite, unele dintre ele având doar un an. Medicii spun că o persoană poate fi în apă rece nu mai mult de 12 minute, după care au loc procese ireversibile și incompatibile în organism. Prin antrenamentele și activitățile noastre din club, arătăm că toată lumea poate crește plafonul abilităților sale.

Principalul lucru este să vă apropiați de înotul de iarnă în mod competent și să nu uitați să vă ascultați corpul. În caz contrar, va dura mult timp pentru a se recupera. Am avut o perioadă de entuziasm intens pentru apa cu gheață, când am pierdut sensibilitatea vârfurilor degetelor timp de câteva luni. După aceea, am devenit mai atent cu încărcăturile reci. Nucile sunt oameni obișnuiți, de asemenea, îngheață. Deși poate nu la fel de repede ca alții. Uneori mă îmbolnăvesc, dar mă recuperez mai repede decât înainte.

Pentru mine, apa rece este puterea de vindecare a naturii, care trebuie învățată să le folosească. Oamenii nu se tem de frig decât pentru că nu au stăpânit cunoștințele necesare. De fapt, acest lucru este la fel de bun ca și căldură. Răceala poate vindeca, vindeca din interior și, de asemenea, prelungește tinerețea și perioada unei vieți personale active. În cele mai vechi timpuri, oamenii știau să folosească răceala și să o trateze. De asemenea, trebuie să ne îndreptăm către natură, să ne apropiem de ea și să ne ocupăm de afecțiuni cu ajutorul puterilor sale de vindecare.

Dima

Când eram încă o persoană obișnuită, am înghețat constant și eram bolnav mult. Nu am vrut să-mi petrec multe ore de viață culcată în pat, cu simptome neplăcute, așa că, la sfatul prietenilor, am început treptat să umble desculț și să înot în gaura sezonului rece. Desigur, la început părinții au fost șocați. Mai ales când am ieșit la plimbare împreună și eram fără pantofi. Dar după ce le-am explicat totul, s-au calmat. În plus, sănătatea mea s-a îmbunătățit mult.

Experiență de înot de iarnă - 2 ani

Temperatura - minus 21 de grade

Timpul petrecut în apă - 8 minute

Plecând în râul Moscova, în gaura de gheață din apropiere
cu strada Zhivopisnaya

Apa mi se pare mereu rece: vara, iarna. Cel mai bun moment pentru înot este toamna. Frunzele căzute se află pe apă, înoți și ai o dispoziție romantică. Iarna este de asemenea grozavă, mai ales când oamenii patinează în apropiere. În general, multe persoane combină înotul de iarnă cu o anumită viziune asupra lumii: aranjează mâncarea crudă cu mono-pălării, comunică cu spiritele. În gaura de lângă Zhivopisnaya, totul nu este așa. Este doar un club de hobby, poți înota bine.

Redactorii mulțumesc clubului „Walrus din Capitală” pentru ajutorul acordat în pregătirea materialului.

Urmărește videoclipul: Dschinghis Khan - Moskau 1979 (Martie 2020).

Posturi Populare

Categorie Oamenii din oraș, Articolul Următor

Pe Malaya Bronnaya, s-a deschis o cafenea pop-up Soupmates
Interesant

Pe Malaya Bronnaya, s-a deschis o cafenea pop-up Soupmates

La Moscova s-a deschis o cafenea pop-up a unui proiect gastronomic de supe shake în pahare de Soupmates. Prima instituție sub acest semn a început să lucreze la Malaya Bronnaya, casa 28 - în interiorul magazinului „Mai mult”. Publicarea Soupmates. În timp ce cafeneaua a fost lansată în modul test, care va dura aproximativ două săptămâni. Așa cum a declarat Tatyana Oleshkevich, creatoarea Soupmates, despre Life around, în acest timp instituția va aprecia fluxul de vizitatori și va alege cea mai populară mărime a porțiunii.
Citeşte Mai Mult
Punct de basculare. Sergey Dmitriev (GameChangers): De la Siemens - la educația IT
Interesant

Punct de basculare. Sergey Dmitriev (GameChangers): De la Siemens - la educația IT

Sergey DMITRIEV Creator de GameChangers dacă această activitate este dificilă, i-a demis pe colegii mei de clasă, care în primii ani ai institutului s-au ocupat de comerțul cu ridicata și apoi instalarea rețelelor de calculatoare. Unul dintre colegii noștri a avut atât de mult gust, încât până în al patrulea an avea deja o companie care dezvolta software de informații geografice.
Citeşte Mai Mult
Studiou într-o clădire mică din perspectiva lui Nevsky
Interesant

Studiou într-o clădire mică din perspectiva lui Nevsky

În 1903 a fost construită o clădire minusculă cu un etaj în curtea unei clădiri de apartamente mari de pe Staro-Nevsky și a fost inițial funcționară ca îngrijire. Potrivit legendei, tocmai aici s-a născut compozitorul Vasily Soloviev-Sedoy și a petrecut primii 10 ani ai vieții sale. Tatăl său a lucrat ca consilier în această casă, apoi, devenind principalul menajer al lui Nevsky Prospekt, s-a mutat cu familia într-un apartament spațios de la etajul al treilea.
Citeşte Mai Mult