Cazuri

Diana De Lonsor "Un mod ușor de a înceta să fii târziu"

Diana De LONZOR

Consultant în managementul timpului

Faceți un inventar inițial

Efectuați un „inventar” onest și detaliat al acțiunilor dvs. în trecut. Amintiți-vă și notați toate cazurile când întârziați a dus la cele mai negative consecințe pentru dvs. Încercați să vă amintiți cât mai multe momente neplăcute și incomode pe care le regretați cu adevărat posibil: mustrări din partea șefilor, certuri cu rudele și oportunități ratate. Înviați sentimentele pe care le-ați experimentat atunci. Imaginează-ți reacția oamenilor din jurul tău. Încercați și să identificați modele și tendințe comune. A întârzia un avion sau o petrecere de cină pare extrem de neplăcut la momentul evenimentului în sine, cu toate acestea, de regulă, sunt uitați după câteva zile. Așadar, înregistrând toate cazurile și reamintindu-le după ceva timp, îți va fi mai ușor să le privești din punct de vedere corect.

Începeți constant, în fiecare zi, să monitorizați cât de des ajungeți înainte de ora stabilită, la timp și mai târziu decât este necesar. Cumpărați un calendar de perete sau folosiți calendarul de pe computer și marcați în culori diferite în fiecare zi când ați fost punctual, când ați întârziat și dacă ați întârziat, câte minute. La sfârșitul lunii, rezumați numărul de cazuri din fiecare categorie. Deci determinați cu exactitate amploarea problemei dvs. și înțelegeți ce anume trebuie modificat pentru a corecta situația.

Vorbeste cu prietenii, rudele si colegii. Cereți-le să își dea părerile cu privire la modul în care comportamentul tău târziu le afectează viețile Convinge-i să fie complet sinceri. Poate din cauza asta te respectă mai puțin? Faceți o înțelegere cu prietenii și rudele. Spune-le că de fiecare dată când întârzii, o sticlă de vin sau desert se datorează de la tine și că ei au dreptul să înceapă sărbătorești fără tine.

Învață să faci o pauză

Vino cu întrebări care te vor ajuta să îți evaluezi obiectiv punctele forte și abilitățile. În loc să vă spun: „Dacă vă grăbiți, voi avea timp să fac altceva”, opriți-vă un minut, inspirați adânc și gândiți-vă la ceea ce faceți. Și apoi răspundeți la întrebare: este într-adevăr necesar să faceți acest lucru chiar acum? Imaginează-ți, de exemplu, că scrii o notă și te uiți la ceas, vei vedea că timpul se termină și că este timpul să te pregătești pentru o programare anterioară. De obicei, într-o astfel de situație, cedând tentației de a termina nota cât mai curând posibil, te convingi că, dacă lucrezi mai repede, poți încheia această afacere și poți să ții pasul cu întâlnirea.

Recunoaște că așteptarea nu este deloc o sarcină groaznică, ci o ocazie rară de relaxare și bucurare a vieții.

Așadar, de acum încolo, faceți-vă obișnuința de a lua măsuri într-un astfel de moment, care vă va ajuta să vă „treziți” - de exemplu, respirați adânc sau efectuați un exercițiu fizic simplu: spuneți, bateți-vă mâinile sau ștampilați-vă picioarele. Și întrebați-vă: „Ce rău se poate întâmpla dacă nu?” De obicei, răspunsul la această întrebare este „Nimic”.

Adora asteptarea

Multe persoane nu le place să vină la locul lor numit puțin mai devreme, deoarece consideră că așteptarea este o pierdere de timp. Își planifică sosirea minut în minut pentru a ajunge exact la ora stabilită. Și până la urmă, adesea întârzie. Pentru a scăpa de acest obicei negativ, trebuie să vă schimbați mai întâi atitudinea. Recunoașteți că așteptarea nu este deloc o sarcină teribilă și neplăcută, ci, dimpotrivă, un distracție neîncărcată, o ocazie rară de a vă relaxa și de a vă bucura de viață. În loc să privești nervos și să te uiți constant la ceas, aștepți un medic, stai jos și relaxează-te. Probabil că nu aveți ocazia să faceți o pauză pentru relaxare prea des, așa că bucurați-vă de fiecare minut de odihnă! Învață să relaționezi cu așteptarea într-un mod diferit și îți vei da seama că poate fi un timp foarte plăcut.

Calculați din nou

Aproape toate persoanele cu întârziere cu care am intervievat au spus: „subestim constant timpul necesar pentru a ajunge la locul potrivit”. Adesea, calculează incorect timpul, chiar și atunci când îndeplinesc sarcinile pe care le fac în fiecare zi. De exemplu, câte minute vor putea ajunge la birou. Să presupunem că, odată în viața lor, în urmă cu aproximativ opt ani, au reușit să se rumenească în 15 minute, de data aceasta este întotdeauna imprimată în mintea lor. Și din acel moment au alocat exact 15 minute acestei chestiuni, uitând că în acea zi memorabilă nu a existat un singur blocaj de trafic, au avut norocul să nu se oprească la un singur semafor și au găsit imediat un loc în parcare. De acum încolo, exact un sfert de oră este alocat drumului de lucru și nu un minut mai mult.

În mod constant, oamenii întârziați alocă în medie cu 25-35% mai puțin timp pentru a îndeplini sarcinile decât este necesar de fapt

Aflați cum puteți redefini ora în funcție de ceas. Conform studiilor efectuate de experți în managementul timpului, persoanelor care întârzie întotdeauna le acordă cu 25-35% mai puțin timp pentru a îndeplini sarcinile decât au nevoie. Acest lucru se explică prin faptul că, de regulă, ne bazăm evaluările pe evenimentele din trecutul îndepărtat, ca rezultat pe care îl calculăm chiar și în treburile cotidiene de rutină. Notează toate treburile obișnuite zilnice sau săptămânale care îți alcătuiesc programul: o excursie la serviciu sau la cursuri, cumpărături, îmbrăcarea dimineața etc. Lângă fiecare articol, indicați cât timp este petrecut, în opinia dumneavoastră, pentru această lecție.

Acum verificați cât de exacte sunt estimările dvs. În următoarele două săptămâni, urmăriți cât timp durează efectiv fiecare sesiune din listă. Vă rugăm să rețineți că acest lucru trebuie făcut în fiecare zi, deoarece este extrem de important pentru elaborarea celui mai rău scenariu posibil - adică pentru a calcula cât timp va dura dacă totul merge prost. Dusul și rochia de dimineață durează într-adevăr 40 de minute sau poate aproximativ o oră? Și cât durează pentru a putea lucra în cea mai proastă zi din punct de vedere al traficului? După ce ai finalizat această etapă, vei fi probabil destul de surprins de cât timp durează pentru a finaliza o anumită afacere în realitate și, în consecință, vei începe să-ți calculezi timpul mai realist.

Învață să spui nu

Pentru mulți dintre noi, dorința de a îndeplini toate cererile și de a satisface toate așteptările celorlalți devine aproape a doua natură. Chiar și atunci când nu a mai rămas niciun minut în programul nostru, ne este încă greu să refuzăm pe cineva. De obicei, este mai ușor să îndepliniți cererea cuiva decât să provocați nemulțumirea sau să treceți la o altă reacție negativă. Ia fraza: „Mulțumesc că mi-ai amintit, dar am alte planuri”. Când refuzați o altă persoană, nu vă lăsați cu explicații inutile și scuze lungi. Probabil vei constata că, în cele mai multe cazuri, este suficient să spui nu. Dacă persoana continuă să insiste, repetă-ți din nou cuvintele.

Înlocuiți obiceiul cu altul

Începeți să acordați atenție atunci când gândiți și acționați automat, adică ceea ce gândiți sau faceți în fiecare zi, fără să vă dați seama pe deplin. De exemplu, știți ce papuci să purtați mai întâi dimineața? De obicei, o persoană nu poate răspunde cu exactitate la această întrebare. Dar știți exact ce acțiuni sunt cel mai adesea târziu? Majoritatea oamenilor nu răspund imediat la această întrebare. Așadar, începe să fii atent la tot ceea ce faci automat. Întrebați-vă ce ați făcut exact înainte de a întârzia și ce situații, aparent, au provocat o întârziere. Și dacă observați un model de comportament repetat, descrieți-l într-un caiet.

Încercați să observați ce emoții experimentați înainte de a crea în mod deliberat o situație de criză pentru voi. Ești plictisit, neliniștit, neliniștit și letargic? Ajută o criză artificială să scape de aceste senzații neplăcute? Și v-ați bucurat de stresul suferit de criză? Vă „trezește”, vă ajută să simțiți mai multă motivație, un val de forță și energie?

Vanitatea și nevoia de a face totul în ultimul moment provoacă o grabă de adrenalină și senzații plăcute

Amintiți-vă principiul psihologic simplu: cel mai bun mod de a scăpa de un obicei prost este să îl înlocuiți cu altul. Dacă sunteți motivați de o grabă de adrenalină din cauza grabei și agitației, trebuie să găsiți un alt mod de stimulare care să ofere un rezultat la fel de eficient. Nu trebuie să uităm că, deși a întârzia duce la multe probleme, bătaia și dorința de a face totul în ultimul moment vă oferă și ceva la care aspirați. În primul rând, o adiere de adrenalină provoacă o senzație foarte plăcută. În al doilea rând, în loc să vă motivați prin auto-hipnoză, vă bazați pe circumstanțe care ar trebui să vă ofere un impuls. Pentru a schimba acest tip de comportament, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să abandonezi beneficiile pe care le oferă.

Posturi Populare

Categorie Cazuri, Articolul Următor

Pe Malaya Bronnaya, s-a deschis o cafenea pop-up Soupmates
Interesant

Pe Malaya Bronnaya, s-a deschis o cafenea pop-up Soupmates

La Moscova s-a deschis o cafenea pop-up a unui proiect gastronomic de supe shake în pahare de Soupmates. Prima instituție sub acest semn a început să lucreze la Malaya Bronnaya, casa 28 - în interiorul magazinului „Mai mult”. Publicarea Soupmates. În timp ce cafeneaua a fost lansată în modul test, care va dura aproximativ două săptămâni. Așa cum a declarat Tatyana Oleshkevich, creatoarea Soupmates, despre Life around, în acest timp instituția va aprecia fluxul de vizitatori și va alege cea mai populară mărime a porțiunii.
Citeşte Mai Mult
Punct de basculare. Sergey Dmitriev (GameChangers): De la Siemens - la educația IT
Interesant

Punct de basculare. Sergey Dmitriev (GameChangers): De la Siemens - la educația IT

Sergey DMITRIEV Creator de GameChangers dacă această activitate este dificilă, i-a demis pe colegii mei de clasă, care în primii ani ai institutului s-au ocupat de comerțul cu ridicata și apoi instalarea rețelelor de calculatoare. Unul dintre colegii noștri a avut atât de mult gust, încât până în al patrulea an avea deja o companie care dezvolta software de informații geografice.
Citeşte Mai Mult
Studiou într-o clădire mică din perspectiva lui Nevsky
Interesant

Studiou într-o clădire mică din perspectiva lui Nevsky

În 1903 a fost construită o clădire minusculă cu un etaj în curtea unei clădiri de apartamente mari de pe Staro-Nevsky și a fost inițial funcționară ca îngrijire. Potrivit legendei, tocmai aici s-a născut compozitorul Vasily Soloviev-Sedoy și a petrecut primii 10 ani ai vieții sale. Tatăl său a lucrat ca consilier în această casă, apoi, devenind principalul menajer al lui Nevsky Prospekt, s-a mutat cu familia într-un apartament spațios de la etajul al treilea.
Citeşte Mai Mult