Nor de cunoaștere

Trimis atât de trimis: Cum se face o distribuție SMS discretă și eficientă

În 2013, piața SMS din Rusia a crescut cu 70%, până la 101 milioane dolari, potrivit unui studiu realizat de J'son & Partners Consulting. Creșterea pieței a fost însoțită de dezvoltarea de marketing mobil, diverse programe de fidelizare și servicii de plată mobilă.

Numărul de reclame prin SMS, inclusiv spam, a crescut și el. Operatorii celulari introduc deja diverse metode pentru a face față. La sfârșitul anului trecut, MegaFon, MTS și Tele2 au început să blocheze trimiterile SMS primite de la caractere scurte și alfanumerice și agregatoare SMS care nu au contracte cu operatorul. Blocarea a fost motivul litigiilor antitrust din cauza plângerilor privind creșterea simultană a tarifelor pentru buletine informative. H&F a decis să afle ce se întâmplă cu piața acum și cum să eficientizeze publicitatea prin SMS.

Evgeny KRUGLOV

CEO al MobiGear LLC

Companiile de e-mail prin SMS active pe piața rusă fac de cinci până la șapte ani. Agențiile de publicitate specializate lucrează cu mărci, iar mărcile colectează în mod activ și destul de cu succes datele clienților în ultimii ani.

Pentru mărci, această formă de comunicare este adesea foarte eficientă: datorită e-mail-ului prin SMS, contactul direct cu cumpărătorul este posibil. Mesajul ajunge la un anumit număr, iar astăzi, după cum știți, un telefon mobil este deja o continuare a mâinii. Atunci când o persoană primește un SMS, are loc o comunicare personală, pe lângă faptul că nu poate fi ratată, spre deosebire de un e-mail.

Creșterea pieței de e-mail prin SMS este, de asemenea, asociată cu dezvoltarea serviciilor de plată. De exemplu, în urmă cu doi ani, notificările SMS bancare erau, mai degrabă, o excepție. Astăzi este imposibil să vă imaginați o bancă care nu oferă un astfel de serviciu.

Vorbind că operatorii au început să lupte împotriva spamului și să schimbe condițiile de serviciu, de fapt, cel mai probabil, va avea ca rezultat o creștere a costurilor de expediere. Pentru a nu pierde banii în zadar, merită să urmați aceste reguli simple.

Nu abuzați de frecvența distribuției

Ultima poveste de mare anvergură despre cum compania nu a respectat această regulă este legată de lanțul de magazine L’Etoile. Cumpărătorul a reclamat FAS pentru că compania a continuat să-i trimită mesaje chiar și după refuzul ei. Drept urmare, FAS a interzis distribuirea publicității prin SMS a rețelei L'Etoile către abonații MTS care nu și-au dat consimțământul.

 

Sugestiile ar trebui să fie interesante.și de preferință tematice

Când un fumător primește un mesaj că acum este posibil să cumpere o anumită marcă de țigări și să participe la o tragere la premiu, probabil că o va folosi. Țigările sunt consumabile, consumatorul ar merge în continuare după ele la magazin, astfel încât oferta SMS nu necesită acțiuni suplimentare de la el. Un alt exemplu este oferta de a cumpăra trei pachete de cafea și de a participa la acțiune. Bărbatul urma să cumpere cafea, dar nu contează cât de mult și cât de mult și acum există o motivație suplimentară pentru a aplica la marca care l-a notificat prin SMS. Astfel de trimiteri funcționează mai ales înainte de sărbători.

 

Mesajele ar trebui să fie simple, claresi nu foarte mult

Și, de asemenea, relevant. Astăzi, mulți primesc în mod regulat spam de la un taxi, dar nu toată lumea folosește acest buletin informativ. Multe persoane iau un taxi la fiecare șase luni și apoi primesc în mod regulat alerte SMS. Evda, după câteva luni, hotărând brusc să prindă din nou un taxi, un astfel de utilizator își va aminti mesajul primit odată - pur și simplu va ridica mâna și va prinde mașina.

Posturi Populare

Categorie Nor de cunoaștere, Articolul Următor

Galeria „11.12” deschide o expoziție a lui Matthias Zimmermann
Divertisment

Galeria „11.12” deschide o expoziție a lui Matthias Zimmermann

Matthias Zimmerman este un artist elvețian care combină activ pictura și prelucrarea digitală în lucrările sale. La începutul carierei sale, el a compus muzică simfonică, astfel că acum multe dintre picturile sale au o structură compozițională muzicală: o corelație excesivă de culoare și formă. „Modele lumi” este o serie de peisaje 3D specifice, construcții spațiale, în care Modelul este unitatea figurativă.
Citeşte Mai Mult
Ghid pentru Festivalul de Film de la Moscova: 10 filme
Divertisment

Ghid pentru Festivalul de Film de la Moscova: 10 filme

Festivalul Internațional de Film de la Moscova, care se va desfășura în perioada 21-30 iunie, a încetat de mult să mai revendice importanța mondială, dar în viața culturală a orășenilor încă mai joacă un rol semnificativ. Abundența retrospectivelor și a programelor speciale compensează, de fapt, lipsa unui Muzeu de Cinema funcțional în mod normal: când, de exemplu, vezi în original filmul lui Alexander Korda „Rembrandt” din 1936 - un regizor al cărui nume nu este numit accidental premiul pentru cel mai bun film britanic al anului pentru premiul BAFTA.
Citeşte Mai Mult
O zi la plajă în fotografii de Instagram
Divertisment

O zi la plajă în fotografii de Instagram

În timp ce „vara indiană” vă așteaptă, încercăm să vă înveselim cu o colecție personalizată de fotografii Instagram ai căror autori petrec această zi pe plajă. #beachday 4uca deapetersen 11thfloor ameeeeieie baker_4life ademozkurt d4ni3lc daily_collyrium daniellajooste flexible_3 drswidah danielarastrillo mutavia edwardkb garbagegremlin gigi0neida61 ievushi gcc89 jeajir6 janeway779 isabelglez jennifermarinanicole jordi_boy101 lankyman likaswocke mary_rchw monjorge ninjarod ninjarod ninjarod flemro polymerlovemamone rucathecorgi papercranecreative ninjarod russianbear42 scilista sedona_makai shany_lynx shortyshep sir_ric tanyalove65 sweets_420_ thriftytabss themissedmiss thegermangirl42 timinnka troybrosnan ugecorbett veronaalove cobhoncob14
Citeşte Mai Mult