Apartament al săptămânii

Apartament de arhitect într-o clădire din secolul al XVIII-lea din Lefortovo

Apartamentul arhitectului atelierului Za Bor este situat la parterul unei case construite la sfârșitul secolului XVIII. Inițial, a fost una dintre numeroasele clădiri de palat de servicii. Exteriorul clădirii se schimba în mod constant din cauza modificărilor și suprastructurilor și a fost, ca multe case, transformat într-un apartament comunal. Aici, înalte, până la patru metri, tavane boltite și lucrări de cărămidă originale - au atras arhitectul.

text

Masha Shatalina

fotografii

Anna Mikheeva

oraș

Moscova

desen

Atelier de arhitectură Za Bor

zonă

67 mp

Înălțimea plafonului

până la 4 m

etaj

1


La elaborarea proiectului de proiectare a apartamentului, arhitecții au folosit tehnica tipică a atelierului - volumul încorporat, în interiorul căruia există o baie: unul dintre pereții săi formează o nișă în care a stat bucătăria, iar celălalt, orientat spre camera de zi, servește ca ecran pentru proiector. Stilul interior - modern, minimalist - reflectă gustul proprietarului.

Reparația a durat aproximativ șase luni. Era un apartament vechi comunal, care a fost reparat pentru ultima oară în 1953, prin urmare, în afară de ziduri, nu mai rămăsese nimic în el. Muncitorii au înlocuit tavanele, au doborat tencuiala din pereți, au îndepărtat ramele vechi împreună cu pervazurile ferestrelor. Noile ferestre care au fost comandate de pe marginea străzii sunt ușor nuanțate, astfel încât, în ciuda primului etaj, gazdele aproape că nu folosesc jaluzele. Zidurile de cărămidă erau acoperite cu vopsea albă, iar în unele locuri erau din nou tencuite. Potrivit proprietarului apartamentului, o cărămidă este bună în combinație cu suprafețe netede - când este prea mult, poate fi obositoare. În plus, cablurile sunt ascunse în peretele din spatele canapelei. „Nu puteți face acest lucru într-o cărămidă fără a-i rupe structura”, spune arhitectul. Din acest motiv, în unele locuri, cablurile din apartament sunt deschise.

Lipsa soarelui este compensată de plafoane boltite. Apartamentul are lămpi ascunse în jurul perimetrului, dar de obicei proprietarii folosesc doar reflectoare: dacă sunt orientate în sus, lumina reflectată moale umple camera de zi. În plus, există o iluminare separată în zona de gătit, iar deasupra mesei de luat masa, în dormitor și studiu (aka camera fiului), există o lumină aeriană sub formă de lămpi, fără abajur.

Schema de culori este neutră: interiorul este dominat de alb și gri, pe podea - nuc american în camerele de locuit și ardezie în bucătărie, hol și baie. Masa cu barul, masa cu cheie pe hol, dulapurile din sufragerie și dormitor sunt făcute la comandă. Bucătăria de la IKEA a fost finalizată și de arhitect. Scaunul din birou - antichități din epoca Stalin - călătorește de mult timp cu proprietarul. O masă din IKEA este vopsită în culoarea sa.

Posturi Populare

Categorie Apartament al săptămânii, Articolul Următor

Galeria „11.12” deschide o expoziție a lui Matthias Zimmermann
Divertisment

Galeria „11.12” deschide o expoziție a lui Matthias Zimmermann

Matthias Zimmerman este un artist elvețian care combină activ pictura și prelucrarea digitală în lucrările sale. La începutul carierei sale, el a compus muzică simfonică, astfel că acum multe dintre picturile sale au o structură compozițională muzicală: o corelație excesivă de culoare și formă. „Modele lumi” este o serie de peisaje 3D specifice, construcții spațiale, în care Modelul este unitatea figurativă.
Citeşte Mai Mult
Ghid pentru Festivalul de Film de la Moscova: 10 filme
Divertisment

Ghid pentru Festivalul de Film de la Moscova: 10 filme

Festivalul Internațional de Film de la Moscova, care se va desfășura în perioada 21-30 iunie, a încetat de mult să mai revendice importanța mondială, dar în viața culturală a orășenilor încă mai joacă un rol semnificativ. Abundența retrospectivelor și a programelor speciale compensează, de fapt, lipsa unui Muzeu de Cinema funcțional în mod normal: când, de exemplu, vezi în original filmul lui Alexander Korda „Rembrandt” din 1936 - un regizor al cărui nume nu este numit accidental premiul pentru cel mai bun film britanic al anului pentru premiul BAFTA.
Citeşte Mai Mult
O zi la plajă în fotografii de Instagram
Divertisment

O zi la plajă în fotografii de Instagram

În timp ce „vara indiană” vă așteaptă, încercăm să vă înveselim cu o colecție personalizată de fotografii Instagram ai căror autori petrec această zi pe plajă. #beachday 4uca deapetersen 11thfloor ameeeeieie baker_4life ademozkurt d4ni3lc daily_collyrium daniellajooste flexible_3 drswidah danielarastrillo mutavia edwardkb garbagegremlin gigi0neida61 ievushi gcc89 jeajir6 janeway779 isabelglez jennifermarinanicole jordi_boy101 lankyman likaswocke mary_rchw monjorge ninjarod ninjarod ninjarod flemro polymerlovemamone rucathecorgi papercranecreative ninjarod russianbear42 scilista sedona_makai shany_lynx shortyshep sir_ric tanyalove65 sweets_420_ thriftytabss themissedmiss thegermangirl42 timinnka troybrosnan ugecorbett veronaalove cobhoncob14
Citeşte Mai Mult