Manual de instrucțiuni

Cum să știți că nu veți avea voie în străinătate

Potrivit Serviciului Federal de executori judecătorești (FSSP), numărul rușilor care nu au voie să călătorească în străinătate din cauza datoriilor a atins un nivel record de 2,3 milioane. Viața din jur spune cine vine pe această listă și cum să verifici dacă ești pe ea.

Cine nu are voie în străinătate

Conform articolului 67 din lege „Cu privire la restricția temporară de la plecarea debitorului din Federația Rusă”, persoanele cu datorii la împrumuturi, utilități, impozite și amenzi de călătorie de peste 30 de mii de ruble nu sunt permise în străinătate. Dacă vorbim despre alimon sau redresare, pragul este redus la 10 mii de ruble.

Restricția temporară la plecare este impusă de executorul judecătoresc pe baza unui act judiciar intrat în vigoare. Adică, datoriile pentru care nu există o hotărâre judecătorească nu vor împiedica călătoriile în străinătate.

Executorii judecătorești trebuie să înlăture restricția de a pleca în termen de 24 de ore de la achitarea datoriei. Acum FSSP începe să folosească un sistem automat care reduce această perioadă la 23 de minute. Adică, în teorie, un cetățean care se află că călătorește în străinătate la controlul pașaportului poate merge la mașina FSSP de lângă el, să-și plătească datoriile și să prindă zborul. Dar, după cum a aflat Kommersant, eliminarea restricției poate dura mai mult. FSB aduce modificări listelor de călătorie în străinătate la frontieră, iar prezentarea unei chitanțe la polițistul de frontieră pentru a plăti datoriile nu va grăbi problema. Pentru a nu ajunge într-o astfel de situație la graniță, merită să verificați baza executorilor judecătorești cu două săptămâni înainte de călătorie.


Cum să afli despre datoriile tale

1. Accesați o secțiune specială a site-ului web FSSP.

2. Selectați autoritatea teritorială la locul de înregistrare.

3. Selectați o căutare individuală.

4. Introduceți numele și data nașterii.

5. După ce ai luptat un pic cu captcha, obțineți rezultatul din baza de date.


Eventualele datorii pot fi plătite folosind servicii bancare online, portofele electronice, la un bancomat sau terminal de plată mobil.

Pentru a clarifica dacă există o restricție de călătorie, dacă banii au sosit și când numele dvs. este eliminat din baza de date, puteți contacta unitatea locală FSSP. Dacă sunteți interesat pentru ce anume ați fost amendați, merită să contactați departamentul relevant - de exemplu, serviciul fiscal sau poliția rutieră.

Posturi Populare

Categorie Manual de instrucțiuni, Articolul Următor

A doua colecție de Alena Doletskaya pentru Avgvst și cașmir Dasha Phi second-hand
Reduceri săptămânale

A doua colecție de Alena Doletskaya pentru Avgvst și cașmir Dasha Phi second-hand

Reduceri Dasha Phi dashaphi Secțiunea second-hand a apărut în magazinul online de articole din cașmir Dasha Phi. Toți cei care au devenit haine de marcă irelevante în stare bună sunt încurajați să-l returneze în magazin. Lucrurile vor fi puse pe site la prețul stabilit de client, iar după vânzare, vor trimite un voucher către Dasha Phi pentru o sumă egală cu 70% din prețul de vânzare.
Citeşte Mai Mult
Reduceri în I Am Studio și kit ITK, icoane cu simboluri din Sankt Petersburg
Reduceri săptămânale

Reduceri în I Am Studio și kit ITK, icoane cu simboluri din Sankt Petersburg

În fiecare săptămână, Life around află ce este nou în magazinele din Moscova și Sankt Petersburg și sfătuiește ce oferte speciale și promoții merită utilizate în acest moment. În noua emisiune: reduceri săptămânale la ITK Kit, vânzare sezonieră de articole de vară în I Am Studio, ecusoane cu simboluri din Sankt Petersburg și un magazin de prosperare pe terasamentul Canalului Griboedov.
Citeşte Mai Mult