Hack hack

Profiler despre cum să recunoască o minciună

Viața în jur continuă o serie de materiale în care experți din diferite domenii oferă sfaturi utile despre ceea ce sunt foarte buni. În noua problemă, am discutat cu un profiler, care determină onestitatea unei persoane prin expresiile sale faciale, cuvintele și gesturile sale și am aflat prin semnele pe care oamenii obișnuiți pot recunoaște o minciună.


Ivan Birulya Expert Profiler, Director Securitate, SearchInform

Cum recunosc profilerii adevărul și falsitatea?

Profilierii profesioniști sunt adesea întrebați dacă există semne universale ale unei minciuni. Răspund întotdeauna că nu există astfel de semne și nu pot fi. Ce înseamnă când o persoană se zgârie în nas în timpul unei conversații? Ei bine, cel mai probabil, nasul lui mănâncă. Și când privește o persoană? Nu este sigur, este incomod. Un recidivist cu cinci pedepse de închisoare vă va privi în ochi și va minți cum să respire, iar un modest student de liceu de fete, chiar spunând adevărul, va înrobi profusiv și va privi departe. Profilarea nu este deloc un simplu set de scripturi. Întrucât este imposibil să înveți o limbă străină în două zile, este imposibil să stăpânești metodele de detectare a minciunii fără probleme în două feluri.

Semnele de a se afla mai jos nu pot apărea deloc în timpul unei conversații. Se poate manifesta implicit. Și pot fi strălucitori, țipători. Este important să tragem concluzii, ținând cont de context și, dacă nu există îndoială, nu învinovățiți interlocutorul pentru o minciună.

1. TOZ

(punctul de decolorare aproximativ)

În timpul comunicării, interlocutorul dvs. răspunde la întrebări relativ rapid. Dar aici răspunde cu întârziere la întrebarea directă, concretă și detaliată, ca și cum s-ar ține de răspuns. Și aceasta nu este deliberarea, ci se estompează atunci când corpul pare să înghețe. Dacă observați o astfel de reacție, fiți conștienți că acest simptom poate indica o minciună.

Într-o astfel de tehnică, este important ca întrebarea să fie concretă și directă, și nu generală și de lungă durată. De exemplu: „Dragă, la o astfel de dată și la o asemenea dată, la o astfel de oră, ai fost cu prietenii la mall?” Sau: „Iubiți, ați fost într-o călătorie de afaceri marți dimineață?” Când o persoană se află, așa-numitul detector de eroare este declanșat în creierul său. Creierul, așa cum a fost, rezistă la răspunsul la o întrebare acută. Și este nevoie de ceva timp pentru a găsi o soluție.

Dacă întrebarea este generală, în stilul „Darling, m-ai înșelat vreodată?”, Atunci nu va fi neapărat asociată cu un eveniment specific care a avut loc acum o lună sau un an. Ca răspuns la întrebări generale, o persoană este mai ușor să mintă. În plus, plasând evenimentul într-o categorie diferită, nu se poate percepe deloc drept negativ. Iar trădarea, de exemplu, se poate transforma într-o aventură secretă. Și nu va exista o reacție naturală a minciunii.

2. Uscarea gâtului

Să presupunem că aveți o conversație fără emoții puternice. Să vorbim pe labe moi este important! Și deodată observi că la următoarea întrebare specifică și directă, interlocutorul tău începe să înghită salivă și să-și lingă buzele. De asemenea, poate indica faptul că ești mințit.

Fiziologia acestui fenomen este simplă. Atunci când o persoană minte, este posibil să aibă frică. Și dacă teama este suficient de intensă, va apărea o grabă de adrenalină, în care gâtul persoanei se va usca. Este important să înțelegem că aceasta este doar o reacție a corpului la o emoție de teamă, care în anumite condiții poate fi un semn de minciună. Dar contextul este important. De exemplu: este clar că dacă un subordonat se teme de șeful său, atunci astfel de semne pot apărea chiar și atunci când spune adevărul.

3. Oprire

Vorbesti din nou cu persoana pe labe moi. Iar la următoarea întrebare concretă ascuțită, observați o reacție de închidere: interlocutorul dvs. a închis ochii o jumătate de secundă sau secundă. Este important să nu confundați acest lucru cu clipirea banală a ochilor. Dacă nu sunteți sigur, traduceți subiectul, puneți alte întrebări neutre. Și apoi din nou la subiect. Dacă reacția se repetă, este foarte probabil ca interlocutorul tău să mintă. Astfel, o persoană încearcă să se închidă de o problemă acută, se deconectează.

4. Reacția disprețului

Vei vorbi din nou cu blândețe cu persoana și puneți o întrebare concretă. Îți oferă un răspuns rapid și calm. Nu vă grăbiți să continuați conversația. Țineți o pauză lungă de Mkhatov și apoi încet, spuneți cu un anumit grad de îndoială: „Știți, dar eu vă cred”. Dacă în acest moment pe chipul interlocutorului vezi o emoție vie de dispreț, știi - acesta este un semn de minciună. Minciuna este un proces de socializare. Atunci când interlocutorul vă minte, vă citește feedbackul. Este extrem de important pentru el că îl crezi. Când faceți o pauză, mincinosul începe să experimenteze stresul. Când îi spui că crezi, reacția este foarte simplă: "Ești fraier, te-am înșelat, te disprețuiesc!"

5. Lipsa de furie

Adesea emoția furiei este percepută ca un semn de minciună. Și nu este așa! Dacă întrebi un candidat la un interviu: „Ați luat droguri tari în ultimele șase luni?” - și ca răspuns vedeți o emoție ascuțită de furie și răspunsul „nu!”, știți că vă spun adevărul. Un iubitor de a utiliza conștiința care se extinde nu va deveni niciodată supărat pe o astfel de întrebare. Uneori, îl poate porni pe actor și exclamă prin surprindere: „Dar cum ai putea să crezi așa ceva despre mine?” Dar adevărata emoție nepătată de furie va fi dezvăluită de persoana care spune adevărul. Cu toate acestea, cel mai probabil, veți pierde încrederea acestei persoane și chiar și după câțiva ani poate reaminti o astfel de întrebare. Dar îți vei atinge obiectivul - vei afla adevărul.


Urmărește videoclipul: Limbajul Trupului - Gesturi pentru minciună şi microexpresii (Martie 2020).

Posturi Populare

Categorie Hack hack, Articolul Următor

Galeria „11.12” deschide o expoziție a lui Matthias Zimmermann
Divertisment

Galeria „11.12” deschide o expoziție a lui Matthias Zimmermann

Matthias Zimmerman este un artist elvețian care combină activ pictura și prelucrarea digitală în lucrările sale. La începutul carierei sale, el a compus muzică simfonică, astfel că acum multe dintre picturile sale au o structură compozițională muzicală: o corelație excesivă de culoare și formă. „Modele lumi” este o serie de peisaje 3D specifice, construcții spațiale, în care Modelul este unitatea figurativă.
Citeşte Mai Mult
Ghid pentru Festivalul de Film de la Moscova: 10 filme
Divertisment

Ghid pentru Festivalul de Film de la Moscova: 10 filme

Festivalul Internațional de Film de la Moscova, care se va desfășura în perioada 21-30 iunie, a încetat de mult să mai revendice importanța mondială, dar în viața culturală a orășenilor încă mai joacă un rol semnificativ. Abundența retrospectivelor și a programelor speciale compensează, de fapt, lipsa unui Muzeu de Cinema funcțional în mod normal: când, de exemplu, vezi în original filmul lui Alexander Korda „Rembrandt” din 1936 - un regizor al cărui nume nu este numit accidental premiul pentru cel mai bun film britanic al anului pentru premiul BAFTA.
Citeşte Mai Mult
O zi la plajă în fotografii de Instagram
Divertisment

O zi la plajă în fotografii de Instagram

În timp ce „vara indiană” vă așteaptă, încercăm să vă înveselim cu o colecție personalizată de fotografii Instagram ai căror autori petrec această zi pe plajă. #beachday 4uca deapetersen 11thfloor ameeeeieie baker_4life ademozkurt d4ni3lc daily_collyrium daniellajooste flexible_3 drswidah danielarastrillo mutavia edwardkb garbagegremlin gigi0neida61 ievushi gcc89 jeajir6 janeway779 isabelglez jennifermarinanicole jordi_boy101 lankyman likaswocke mary_rchw monjorge ninjarod ninjarod ninjarod flemro polymerlovemamone rucathecorgi papercranecreative ninjarod russianbear42 scilista sedona_makai shany_lynx shortyshep sir_ric tanyalove65 sweets_420_ thriftytabss themissedmiss thegermangirl42 timinnka troybrosnan ugecorbett veronaalove cobhoncob14
Citeşte Mai Mult