Cartea săptămânii

"Iubesc rusul": Cum să-ți îmbunătățesc discursul

Editura „AST” a publicat o carte „Iubesc limba rusă” de la autorii comunității cu același nume „VKontakte”, cu peste un milion de abonați. Aici puteți găsi fapte interesante despre cuvinte, cărți de reguli și instrucțiuni de viață simple pentru cei care vor să vorbească și să scrie corect. Viața din jur publică extrase dintr-un capitol despre cum să vă îmbunătățiți vocabularul.

Cum să-ți îmbogățești discursul

Scapă de cuvintele parazite

Renunță la cuvintele tale preferate care îți jefuiesc discursul. În timpul conversației, opriți-vă, alegând cuvintele care vă vor exprima mai exact gândirea decât „mai scurt”, „cool”, „tip”, „în general” și altele asemenea.

Găsiți sinonime

Analizați-vă mesajele și alte texte pentru cuvinte repetate frecvent. Faceți o listă de sinonime pentru fiecare dintre ei și includeți-le în lexic. Pentru majoritatea cuvintelor rusești, puteți ridica aproximativ șapte sinonime.

Sinonime ale cuvintelor parazite:

rece - hilar, amuzant, comic, inimos, cool, uimitor, neobișnuit, original.

într-adevăr - într-adevăr, evident, adevărat, adevăr, fără îndoială, de fapt, de fapt, în esență, într-adevăr.

furios - enervant, furios, indignat, nervos, furios, deranjant, îngrijorat, enervant

tip - adică parcă, parcă, exact, poate, ca să spunem, cu alte cuvinte, ca.

Pe scurt - într-un cuvânt, în general, deci, cred că, între timp, vedeți, să spunem, se dovedește astfel.

Înregistrați cuvinte și fraze curioase

Creați-vă propriul vocabular de fraze amuzante, fraze neîntrerupte și transformări grațioase pe care le întâlniți când citiți sau vorbiți.

Folosiți cuvinte noi zilnic

Cuvintele necunoscute vor fi amintite mult mai repede dacă începeți să le utilizați în fiecare zi în texte și în vorbirea dvs. cu orice ocazie potrivită.

Cuvintele care sunt utilizate incorect:

Unii oameni cred că a priori sunt de acord. Amintiți-vă: a priori înseamnă cunoștințe obținute independent de experiență, care nu sunt verificate în practică.

Există oameni care cred că neprietenoasa este neplăcută, jignitoare. Nu uitați: imparțial înseamnă corect, imparțial, imparțial, obiectiv.

Mulți cred că ambițiosul este intenționat, decisiv. Amintiți-vă: ambițioasă înseamnă excesiv de ambițioasă, flămândă de putere, de mândrie de sine, arogantă.

Reluează-te mai des

Spune-le în detaliu prietenilor tăi articolele citite, cărțile sau filmele care te-au impresionat. Încercați să nu faceți acest lucru în propriile cuvinte, ci cât mai aproape de textul inițial.

Chat cu persoane interesante

Comunicarea regulată cu oameni educați și interesanți va adăuga la vorbirea dvs. o mulțime de cuvinte noi din diferite domenii. În plus, vă va permite să adoptați cu ușurință modul de comunicare a persoanelor cu un vocabular bogat.


Coperta: Editura AST

Posturi Populare

Categorie Cartea săptămânii, Articolul Următor

A doua colecție de Alena Doletskaya pentru Avgvst și cașmir Dasha Phi second-hand
Reduceri săptămânale

A doua colecție de Alena Doletskaya pentru Avgvst și cașmir Dasha Phi second-hand

Reduceri Dasha Phi dashaphi Secțiunea second-hand a apărut în magazinul online de articole din cașmir Dasha Phi. Toți cei care au devenit haine de marcă irelevante în stare bună sunt încurajați să-l returneze în magazin. Lucrurile vor fi puse pe site la prețul stabilit de client, iar după vânzare, vor trimite un voucher către Dasha Phi pentru o sumă egală cu 70% din prețul de vânzare.
Citeşte Mai Mult
Reduceri în I Am Studio și kit ITK, icoane cu simboluri din Sankt Petersburg
Reduceri săptămânale

Reduceri în I Am Studio și kit ITK, icoane cu simboluri din Sankt Petersburg

În fiecare săptămână, Life around află ce este nou în magazinele din Moscova și Sankt Petersburg și sfătuiește ce oferte speciale și promoții merită utilizate în acest moment. În noua emisiune: reduceri săptămânale la ITK Kit, vânzare sezonieră de articole de vară în I Am Studio, ecusoane cu simboluri din Sankt Petersburg și un magazin de prosperare pe terasamentul Canalului Griboedov.
Citeşte Mai Mult