Administrare

Daria Lyulkovich: Cum să faci o prezentare de succes

Daria Lyulkovici

Co-fondator Qposhka

Nu vreau să spun nimic despre unde să cauți investitori și care investitori au dreptate și care nu. Dar pot împărtăși experiența acumulată în timpul meu Babson. La colegiu, fondatorul Fundației Launchpad, Christopher Mirabyle, ne-a spus ce structură ar trebui să aibă o prezentare pentru investitori. Acest fond este investit în principal în proiecte IT, precum și în companii de înaltă tehnologie situate în Boston.

Nu voi spune că această structură de prezentare este singura adevărată. Dar pentru ea mi-am făcut prezentarea, ceea ce m-a ajutat să atrag bani. Și mai pot spune că până acum toate prezentările cele mai vândute pe care le-am văzut au fost foarte aproape de trofeul meu Babson. Deci, mai jos sunt elementele care ar trebui să formeze o poveste holistică care descrie afacerea dvs. ca o adevărată mină de aur.

"Există doar o problemă uriașă cu care oamenii se confruntă literalmente."

 

Dumneavoastră descrieți punctul de durere cu care se confruntă potențialii dvs. cumpărători: cererea pe care doriți să o satisfaceți. Cu ideea mea de laba de pui, totul arăta așa. În China, acum există mai mult de un miliard de oameni. Pe măsură ce țara se dezvoltă, clasa de mijloc crește. Odată cu venitul mediu în creștere, mai multe persoane încep să cumpere produse mai scumpe. Acest lucru se reflectă în faptul că chinezii încep să consume mai multe produse din carne. Picioarele de pui sunt considerate o delicatesă și sunt apreciate mai mult decât carnea albă.

Deoarece populația crește într-un ritm frenetic, producția internă nu ține pasul cu cererea. În 2010, chinezii au importat peste 500.000 de tone de labe de pui din întreaga lume.

„Dacă am putea decide
această problemă, atunci am putea câștiga o poziție excelentă
pe o piață interesantă "și" cea mai bună soluție are următoarele caracteristici "

 

În cazul meu, o soluție excelentă este importarea unei delicatese favorite chinezești. Conform presupunerilor mele, acesta este cel mai bun produs, deoarece labele de pui sunt un produs valoros din carne, un kilogram de labe este mai scump decât un kilogram de carne albă, iar prețurile de achiziție sunt mici.

„Putem produce
produsul nostru eficient
și nu este scump "

 

În Europa și Rusia, picioarele de pui se duc la făină de oase, seturi de supă sau mâncare pentru câini. Prețurile de achiziție sunt mici, iar dacă transportați labe în volume mari (containere frigorifice de 24-25 tone), puteți economisi semnificativ pe traficul de marfă, obținând o marjă mare.

„Planul nostru este clar, diferit
din strategia concurenților
și poate împinge alți jucători de pe piață ".

 

Este recomandabil să scrieți pe scurt tezele strategiei dumneavoastră. Sincer, nu am prescris. Dar ideea mea a fost la fel de simplă ca ghetele din pâslă. Am decis să nu mă atrag de către urechi, ceea ce exact planul meu ar putea diferi de concurenți: pentru că nimic.

Dar nu merită să luăm un exemplu de la mine: cu cât se vede mai clar că fondatorii înțeleg cum vor obține un avantaj competitiv care le va permite să devină lider, cu atât mai bine.

„Știm cine sunt clienții noștri,
cum să le găsești și cum să faci
clienții lor

 

Aici este indicat să descrieți un portret al celui căruia urmează să îl vindeți. În cazul meu, acestea au fost fabrici de prelucrare a cărnii din China, companii mari care vând labe la vânzare cu amănuntul, precum și lanțuri de restaurante.

„Suntem foarte deștepți și avem toate abilitățile necesare.
și experiențe de adus
planul tău în acțiune "

 

Un diapozitiv despre o echipă în care este de dorit să descrie o experiență reală. În mod ideal, trebuie să vă imaginați o echipă formată din mai multe persoane care au experiență în creșterea unei afaceri la milioane de revoluții, 10 ani de experiență pe piața dvs. și capacitatea de a construi o echipă puternică.

„Ne vom dezvolta
în mai multe etape și avem nevoie de resurse,
pentru a începe lansarea "

 

Aceasta înseamnă că știm ce facem și unde vom cheltui toți banii.

„Dacă reușim,
atunci putem construi o mare, cu creștere rapidă
și o companie foarte profitabilă "
și „ea va da astfel de indicatori financiari”

 

Toți investitorii au nevoie de bani. Trebuie să spuneți că vor fi bani, iar investitorii au șansa de a deveni un participant la o afacere profitabilă. Trebuie să vă arătați planul dvs. financiar frumos pentru anul următor și cinci ani. De multe ori m-am trezit cu faptul că investitorii sunt încă interesați de rata ta de ardere, adică cât de mult compania ta va mânca bani dacă nu faci o singură vânzare pe lună.

"Compania va fi interesantă pentru astfel de clienți și astfel de clienți"

 

Repet: tot ceea ce au nevoie investitorii sunt bani. Vânzarea unei companii sau, Doamne ferește o astfel de fericire, un IPO este un motiv pentru a investi.

„Avem nevoie de ajutorul tău.
Ne oferim să introduceți acțiunea
în următoarele condiții "

 

Aici este mai bine să indicați clar și clar ce și pentru ce resurse sunteți gata să acordați. Aș încerca să mă abțin de la a cere un milion pentru comercializare. În experiența mea, oamenilor nu le place să dea bani cuiva care nu știe să-i cheltuiască cu exactitate și înțelepciune.

Această structură poate părea prea simplă. Dar dacă puneți numere, strategie, echipă și produs pe acest schelet și apoi spuneți totul ca o melodie, fără a se poticni și a înțelege despre ce vorbiți, veți obține o prezentare excelentă de vânzare.

Și un gând mai important. În ciuda faptului că investițiile, primele runde, rândurile de însămânțare și cele de-a șasea rundă sunt acum în vogă, gândiți-vă: chiar aveți nevoie de bani? Pentru că, așa cum a spus încă o dată iubitul meu profesor: „Dacă fereastra oportunității de pe piață este deschisă de ceva timp, cel mai probabil puteți impulsiona (căutați fonduri chiar dvs.), iar acest lucru poate fi mult mai profitabil și mai puțin dureros pentru un antreprenor “.

Urmărește videoclipul: Sfaturi pentru o prezentare de succes - Razvan Olaru (Martie 2020).

Posturi Populare

Categorie Administrare, Articolul Următor

Galeria „11.12” deschide o expoziție a lui Matthias Zimmermann
Divertisment

Galeria „11.12” deschide o expoziție a lui Matthias Zimmermann

Matthias Zimmerman este un artist elvețian care combină activ pictura și prelucrarea digitală în lucrările sale. La începutul carierei sale, el a compus muzică simfonică, astfel că acum multe dintre picturile sale au o structură compozițională muzicală: o corelație excesivă de culoare și formă. „Modele lumi” este o serie de peisaje 3D specifice, construcții spațiale, în care Modelul este unitatea figurativă.
Citeşte Mai Mult
Ghid pentru Festivalul de Film de la Moscova: 10 filme
Divertisment

Ghid pentru Festivalul de Film de la Moscova: 10 filme

Festivalul Internațional de Film de la Moscova, care se va desfășura în perioada 21-30 iunie, a încetat de mult să mai revendice importanța mondială, dar în viața culturală a orășenilor încă mai joacă un rol semnificativ. Abundența retrospectivelor și a programelor speciale compensează, de fapt, lipsa unui Muzeu de Cinema funcțional în mod normal: când, de exemplu, vezi în original filmul lui Alexander Korda „Rembrandt” din 1936 - un regizor al cărui nume nu este numit accidental premiul pentru cel mai bun film britanic al anului pentru premiul BAFTA.
Citeşte Mai Mult
O zi la plajă în fotografii de Instagram
Divertisment

O zi la plajă în fotografii de Instagram

În timp ce „vara indiană” vă așteaptă, încercăm să vă înveselim cu o colecție personalizată de fotografii Instagram ai căror autori petrec această zi pe plajă. #beachday 4uca deapetersen 11thfloor ameeeeieie baker_4life ademozkurt d4ni3lc daily_collyrium daniellajooste flexible_3 drswidah danielarastrillo mutavia edwardkb garbagegremlin gigi0neida61 ievushi gcc89 jeajir6 janeway779 isabelglez jennifermarinanicole jordi_boy101 lankyman likaswocke mary_rchw monjorge ninjarod ninjarod ninjarod flemro polymerlovemamone rucathecorgi papercranecreative ninjarod russianbear42 scilista sedona_makai shany_lynx shortyshep sir_ric tanyalove65 sweets_420_ thriftytabss themissedmiss thegermangirl42 timinnka troybrosnan ugecorbett veronaalove cobhoncob14
Citeşte Mai Mult