Evenimente ale săptămânii

Lecții japoneze, concert Therr Maitz, Seara vinurilor Riohan și joi acustică

3 iulie, luni

Pe fotografie: piesa „Cine se teme de Virginia Woolf?”

La ora 19:00 în Centrul Elțin vor începe cursurile de afaceri japoneze și elementele de bază ale culturii de afaceri japoneze. Cursul va dura patru zile. Acesta va explica principiile de comportament necesare pentru colaborarea cu partenerii japonezi. Participanții vor afla despre expresii speciale și rolul lor în stabilirea contactelor profesionale. La sfârșitul cursului, studenții vor putea vorbi pe scurt despre ei în japoneză și să pună întrebări interlocutorului.

Cost: gratuit, prin înregistrare prealabilă

La ora 20:00 în „Casa presei” va interpreta muzică de compozitori scandinavi. Pianistul Vladislav Chepinoga va prezenta un program de recenzie și piese de Edward Grieg, Jan Sibelius și Christian August Sinding. În același timp, muzicianul va explica și va demonstra caracteristicile generale ale muzicii scandinave.

Cost: gratuit

La ora 20:00 în Piața Kirov în cadrul festivalului de la Viena va arăta baletul „Epoca de Aur”. Baletul a fost prezentat pentru prima dată la Teatrul de Operă și Balet Kirov în 1930, iar tema principală a fost lupta și victoria proletariatului împotriva burgheziei decadente.

Cost: gratuit

4 iulie, marți

La ora 20:00 la Intouch Cocktail Bar va începe testul de bar pentru iubitorii de muzică „Chesamusica”. Pentru a lua parte la joc, trebuie să înregistrați o echipă de 3-6 participanți. Chestiunea va dura până la ora 23:00.

Cost: 300 de ruble

La ora 20:00 în Piața Kirov În cadrul festivalului de la Viena, vor avea loc spectacole pentru două concerte legate de numele violonistului Yehudi Menuhin. Primul va fi dedicat lui Menukhin de la studentul său Daniel Hope, al doilea va fi o înregistrare de arhivă a lui Yehudi Menuhin însuși, unde interpretează Concertul pentru vioară nr. 5 al lui Mozart. În primăvara lui 2016, Menukhin își va sărbători 100 de ani.

Cost: gratuit

5 iulie, miercuri

Pe fotografie: arătând „câinii nebuni”

La ora 18:00 pe zborurile scărilor Lenin, 41 se va deschide o expoziție de fotografie a festivalului street art și graffiti „Shorthand”. Curatorul Maxim Loskutov va arăta o serie de fotografii de arhivă „8 ani - 8 etaje” dedicate obiectelor dispărute și existente de artă stradală din Ekaterinburg.

COST: gratuit

La ora 19:00 în cinematograful centrului comercial Megapolis va arăta piesa „Cine se teme de Virginia Woolf?” ca parte a Festivalului de Teatru de vară. Imaginea continuă timp de trei ore cu două intermiteri. Înregistrarea spectacolului este difuzată în engleză și va fi însoțită de subtitrări rusești.

Cost: 450 de ruble

La ora 19:00 în Centrul Elțin va avea loc un spectacol special și o întâlnire cu actorii filmului „Strictețe”. Acțiunea are loc în 1998 în Nalchik. În familia evreilor există probleme: fiul cel mic și mireasa sa nu vin acasă, iar dimineața vine o notă cu o cerere de răscumpărare. Suma este atât de mare încât familia este obligată nu numai să-și vândă mica afacere, ci și să ceară ajutor de la semeni. La Festivalul de Film de la Cannes din 2017, pictura a primit premiul „aspect special”.

Cost: gratuit, prin înregistrare prealabilă

La ora 19:00 în „Casa sigiliilor” va asculta bosanova, bayon, francez chanson și jazz. Seara va concerta duo-ul Kirov El Tango. Alena Koshkina va cânta, iar Nikolai Donețk va cânta la chitară.

Cost: gratuit

Joi, 6 iulie

La ora 18:30 în clubul „Miere” un concert de caritate al grupului „Emerald”. Muzicienii vor susține primul congres mondial al persoanelor cu dizabilități. Emerald Music este un cocktail de clasic, etnic, jazz, blues și artă rock. Repertoriul grupului include atât compozițiile sale proprii, cât și versiunile autorului de piese de muzică mondială. În cadrul concertului, invitații vor avea ocazia să cumpere suveniruri handmade create în atelierele de artă ale fundației caritabile Fundația de Caritate. Toate fondurile strânse vor acoperi costurile de organizare pentru pregătirea congresului.

Cost: 300 de ruble

La ora 19:00 în Centrul Elțin Leonid Salmin va susține o conferință "Atelier critic. Critica minții necurate". Proiectantul, culturologul și criticul de artă conduce un atelier format din patru prelegeri. Cursul este dedicat problemelor de urbanism umanitar, arhitectură, design și arte vizuale. Leonid Salmin te învață să scrii un text care va fi citit și care va schimba mintea cititorului. Clasele sunt susținute într-un format de dialog, ca urmare, fiecare participant va scrie un eseu critic.

Cost: 350 de ruble

La ora 19:00 în restaurantul „Steakhouse” O seară cu vinuri Riohan va trece. Bodega spaniolă Finca La Pica va oferi un set gastronomic de preparate din carne de la bucătarul restaurantului Mikhail Arakelov: o farfurie cu gem de citrice, nuci și biscuite, carne de vită prăjită cu ceapă murată, o friptură de Machete gătită într-un sos de obraz de vițel și orz. Sommelierul Stanislav Priestensky, câștigătorul seminarului de degustare „Descoperă Rioja” de la Ekaterinburg, va vorbi despre vinificație și gastronomie la Riohan.

Cost: 2.500 de ruble.

La ora 19:00 în Centrul Elțin Se va deschide expoziția „Ultimul Samurai”. Expoziția va vorbi despre primele misiuni diplomatice ale japonezilor, care au marcat începutul transformării unei țări agrare într-unul dintre statele fruntașe ale lumii. La deschidere va participa curatorul Yusuki Kazasa, el va arăta peste 100 de fotografii ale „ultimelor samurai”, pe care merită modernizarea Japoniei.

Cost: gratuit

La ora 19:30 în cinematograful „Coliseum” va începe o retrospectivă a filmelor lui Quentin Tarantino. În trei zile, patru imagini pot fi văzute pe ecranul mare. Joi, vor fi afișate Mad Dogs, Pulp Fiction vineri și două părți din Kill Bill sâmbătă. Filmele vor fi afișate în limba originală cu subtitrare.

Cost: 300-350 ruble

La ora 19:30 în „Cappcho Bar” Va avea loc o degustare de bere cu fructe. Mai întâi, oaspeții vor încerca băuturile orbește, iar apoi vor discuta despre fiecare soi separat. Băutarii vor spune cum au fost preparate băuturile. În plus, degustarea va avea ocazia să compare probele locale cu cele străine pentru gustări de la bucătarul Alexei Mikhailovsky. Meniul include bere cu adaos de kiwi, căpșuni, cireșe și dovleci.

Cost: 600 de ruble

La ora 20:00 în Piața Kirov ca parte a festivalului de la Viena va arăta opera Orpheus. Opera lui Claudio Monteverdi a fost interpretată pentru prima dată în 1607. Producția modernă are loc în armonia teatrului, dansului, operei, muzicii și cinematografiei. Cele mai mici detalii despre viața imaginară a curții de la începutul secolului al XVII-lea vor fi prezentate pe marele ecran din Ekaterinburg.

Cost: gratuit

La ora 20:00 în Casa Tiparului începe o serie de joi acustice. Grupul ei „Masha Maria” îl va deschide - un proiect solo al lui Masha Melnikova, ex-vocalist al trupei indie din Moscova Coockoo. A devenit celebră după ce s-a încălzit la un concert susținut de Pete Doherty, participând la turneul rusesc Garbage și melodia „Imnul grupelor (F. *. C.K.)” despre relația fără ambiguitate a fanilor de sex feminin cu idolii rock. Masha a înregistrat o invitație video pentru fani, biletele pot fi achiziționate pe site.

Cost: de la 400 de ruble

7 iulie, vineri

Pe fotografie: cvintetul de jazz Newlux

La ora 11:00 în centrul Ekaterinburgului Sărbătorile Zilei Iseti vor începe. Evenimentele vor avea loc în trei locații: pe terasamentul Iazului orașului, pe malul din fața Muzeului de Arte Plastice și pe site-ul din fața Muzeului Designului. Organizatorii vor susține o clasă de master yoga, vor organiza un aer în aer liber, vor susține o prelegere despre minerii de aur și vor conduce o căutare. La ora 22:00, pe iaz, va începe o paradă de bărci cu lanterne.

Cost: gratuit

La ora 19:00, Centrul de Expoziții de Stat Ural va găzdui o expoziție și licitație a grupului de artă Tagil „ZhKP”. În curte, pentru o seară, va fi expusă 50 de lucrări ale ZhKP: tablouri, grafică, sculpturi, o nouă jucărie Ural. La sfârșitul serii, artiștii vor organiza o licitație sub forma unui joc de zar: cumpărătorul care aruncă cea mai mare sumă pe zar ia singur obiectul de artă. Artiștii vor direcționa fondurile colectate pentru organizarea expoziției „Carantină” din Nizhny Tagil.

COST: gratuit

La ora 20:00 în „Casa sigiliilor” Vor concerta cintetul de jazz Newlux din Sankt Petersburg. Absolvenții Colegiului de Muzică din Mussorgsky St. Petersburg, clasici prin educație, s-au încercat mai întâi în rock și punk, apoi au început să cânte jazz. În albumul de debut au apărut patru melodii originale și cinci cover-uri în stilul formațiilor de jazz din New York de la mijlocul secolului trecut.

Cost: de la 400 de ruble

La ora 20:00 în Piața Kirov Festivalul de la Viena va avea concerte de Laura Perigozzi și muzicianul funky Jamiroquai. Laura, care acționează sub pseudonimul LP, nu doar că interpretează propriile melodii, rupând recorduri, dar le scrie și pentru Rihanna, Christina Aguilera, Cher și multe altele. A doua parte a serii va fi un concert Jamiroquai la Avo Session, unde și-a interpretat celebrele hituri de renume mondial.

Cost: gratuit

La ora 23:00 pe zidurile Greenwich începând cu 8 martie artistul Vladimir Abikh va arăta un joc video interactiv Buff Snake, creat de el pentru festivalul de artă de stradă „Scurt”. Participanților li se va oferi să joace noua versiune a jocului pe computer „Snake”: în joc trebuie să controlați un buff care „mănâncă” graffiti și alte elemente din street art. Buff se referă la rezultatul îndepărtării graffiti-urilor de pe pereți, lucru care se face în mod regulat de către lucrătorii de locuințe și servicii comunale. Vopseaua obișnuită nu se potrivește cu culoarea fațadei clădirii, astfel încât rămân urme pe pereți.

costul: gratuit

Sâmbătă 8 iulie

La ora 10:00 în Galeria de artă a Centrului Elțin se va deschide expoziția „Lumina”, dedicată celei de-a 75-a aniversări a creării sistemelor energetice în Urali și Prikamye. Împreună cu inginerii energetici, fotograful Alexander Sokolov a lucrat la acest material timp de trei ani. În cadrul proiectului, el a surprins viața de zi cu zi a muncii grele a inginerilor de putere și atmosfera unui trecut de nedescris.

Cost: gratuit

La ora 13:00 în Piața Octombrie va începe excursia autorului „Iazul orașului - orizontala puterii”. Acesta va fi condus de critica de artă Ekaterina Kaluzhnikova. O plimbare de-a lungul terasamentului va fi dedicată poveștilor despre lupte, confruntări, compromisuri și eroi ai secolelor XVIII-XXI. Excursia se bazează pe materiale istorice, mărturii ale contemporanilor și interpretarea autorului din povești vechi.

costul: 250 de ruble

La ora 21:30 în Piața Istorică Therr Maitz va concerta ca parte a sărbătorii de Ziua Familiei. Grupul Indie în 2004 a fost fondat de Anton Belyaev. Este cunoscută pentru muzică, unde amestecă diferite stiluri de la trip hop, jazz și funk la disco și pop. Muzicienii au devenit într-adevăr celebri în 2013, când Anton Belyaev a ajuns în semifinalele proiectului Voice.

Cost: gratuit

Duminică, 9 iulie

La ora 10:00 în studioul gustativ „Moderato” Va avea loc un atelier de către Vasily Zaitsev, bucătarul restaurantului din Moscova Chicha. Zaitsev s-a antrenat în multe restaurante din întreaga lume, inclusiv în iconicul Bo Innovation, cu o stea Michelin. Pentru prima dată la Moscova, restaurantul său Chicha a strâns într-un singur meniu toate direcțiile bucătăriei moderne peruviene: de la rădăcinile sale indiene și creole până la mâncăruri în stilul șefului și Nikki, create de imigranții din China și Japonia.

Cost: 6 000 de ruble

La ora 14:00 la Academia de Gătit „E ușor” va fi organizată o clasă de master cu privire la pregătirea mâncărurilor pentru bărbați: friptură de vită filet mignon și un burger cu o tăietură suculentă, legume și castraveți sărați ușor. Carnea va fi servită cu sos de brânză și sos de grătar, și garnisită cu cartofi Pushkin și salată Cole Slow.

Cost: 2.200 de ruble

La ora 18:00 în cinematograful centrului comercial „Alatyr” arată înregistrarea piesei „Gedda Gabler”. Spectacolul va merge în engleză cu subtitrare în rusă. În poveste, Gedda și Tesman tocmai s-au întors din luna lor de miere, dar căsătoria lor deja se prăbușise. Gedda, fiica generalului, se plictisește, simte că este prinsă într-o căsătorie care nu s-a întâmplat din dragoste. Pentru a găsi o cale de ieșire din această situație, Gedda încearcă să manipuleze pe toți cei din jurul ei, ceea ce agravează doar tragedia sa.

Cost: 450 de ruble

La ora 20:00 în Piața Kirov În cadrul Festivalului de la Viena, aceștia vor arăta o înregistrare a spectacolului live al baletului Sleeping Beauty interpretat de Opera Națională Germană și Baletul de Stat din Berlin. Frumoasa adormită a fost cea mai frumoasă piesă din istoria baletului, co-autoră de două genii, Pyotr Ceaikovski și Marius Petipa. Dansatorul, coregraful și artistul de teatru spaniol Nacho Duato a transferat această poveste în limbajul său unic de coregrafie.

Cost: gratuit

Urmărește videoclipul: Concert Tobe Japoneze 2010 partea I (Martie 2020).

Posturi Populare

Categorie Evenimente ale săptămânii, Articolul Următor

Galeria „11.12” deschide o expoziție a lui Matthias Zimmermann
Divertisment

Galeria „11.12” deschide o expoziție a lui Matthias Zimmermann

Matthias Zimmerman este un artist elvețian care combină activ pictura și prelucrarea digitală în lucrările sale. La începutul carierei sale, el a compus muzică simfonică, astfel că acum multe dintre picturile sale au o structură compozițională muzicală: o corelație excesivă de culoare și formă. „Modele lumi” este o serie de peisaje 3D specifice, construcții spațiale, în care Modelul este unitatea figurativă.
Citeşte Mai Mult
Ghid pentru Festivalul de Film de la Moscova: 10 filme
Divertisment

Ghid pentru Festivalul de Film de la Moscova: 10 filme

Festivalul Internațional de Film de la Moscova, care se va desfășura în perioada 21-30 iunie, a încetat de mult să mai revendice importanța mondială, dar în viața culturală a orășenilor încă mai joacă un rol semnificativ. Abundența retrospectivelor și a programelor speciale compensează, de fapt, lipsa unui Muzeu de Cinema funcțional în mod normal: când, de exemplu, vezi în original filmul lui Alexander Korda „Rembrandt” din 1936 - un regizor al cărui nume nu este numit accidental premiul pentru cel mai bun film britanic al anului pentru premiul BAFTA.
Citeşte Mai Mult
O zi la plajă în fotografii de Instagram
Divertisment

O zi la plajă în fotografii de Instagram

În timp ce „vara indiană” vă așteaptă, încercăm să vă înveselim cu o colecție personalizată de fotografii Instagram ai căror autori petrec această zi pe plajă. #beachday 4uca deapetersen 11thfloor ameeeeieie baker_4life ademozkurt d4ni3lc daily_collyrium daniellajooste flexible_3 drswidah danielarastrillo mutavia edwardkb garbagegremlin gigi0neida61 ievushi gcc89 jeajir6 janeway779 isabelglez jennifermarinanicole jordi_boy101 lankyman likaswocke mary_rchw monjorge ninjarod ninjarod ninjarod flemro polymerlovemamone rucathecorgi papercranecreative ninjarod russianbear42 scilista sedona_makai shany_lynx shortyshep sir_ric tanyalove65 sweets_420_ thriftytabss themissedmiss thegermangirl42 timinnka troybrosnan ugecorbett veronaalove cobhoncob14
Citeşte Mai Mult