Administrare

Race contra ceas: Cum să reușești să eliberezi un produs la timp

Sergey RYZHIKOV

Co-fondator și CEO al 1C-Bitrix

Când compania dvs. se dezvoltă doar pe cheltuiala proprie, ar trebui să vă angajați în vânzări tot timpul. Avem lansări de produse noi la fiecare șase luni. Timp de patru luni, programatorii noștri dezvoltă un produs, apoi bagheta este preluată de marketing și vânzări, care „o rezolvă”. Principalul lucru este să nu amâna niciodată eliberarea, indiferent de ce se întâmplă.

Odată ce am decis să facem prea multe pentru noua versiune. A fost necesar să abandonăm ceva, să amânăm ceva, dar nu am făcut acest lucru și am lansat un produs slab. Acesta a fost motivul pentru a reconstrui comunicările în cadrul companiei, pentru a ține pasul cu toate. Iată câteva reguli simple:

Nu-ți fie teamă să copiezi

Unul dintre partenerii noștri, un studio web, a primit o comandă de a face un site web pentru un mare lanț de retail cu o grămadă de magazine din toată țara în trei luni. Reprezentanții studioului web și rețeaua de vânzare cu amănuntul s-au întâlnit într-o cameră mare cu doi proiectori pentru discuții. Au argumentat timp de două ore unde ar trebui să fie placa și ce imagini ar trebui să fie. Argumentul a fost amator pentru că retailerii nu au înțeles nimic despre designul web.

La final, directorul general al rețelei a cerut să afișeze pe ecranul proiectorului site-ul unui concurent occidental, care la acea vreme nu era în Rusia. El a spus: „Îmi vei face o copie exactă a acestui site. Nu știu de ce există benzi de această culoare și așa mai departe, dar sunt sigur că concurenții au cheltuit sute de mii de dolari pentru a cerceta acest lucru.

Uneori produse noi de ani de zile
nu intrați pe piață din cauza incapacității de a pune punctul final și de a arunca

În două luni, voi scoate două site-uri pe două proiectoare, concurenții și ai noștri, dacă diferă chiar și de un pixel, atunci îi voi concedia pe cei responsabili de proiect. "Toți au apucat de cap. Dar apoi s-a dovedit că directorul general al rețelei a economisit o tonă de bani de la compania sa.

Această poveste nu este despre furt, ci despre faptul că în fiecare proiect ar trebui să existe un punct extrem și o mișcare rapidă în direcția sa. Regizorul și-a dat seama că principalii săi manageri nu știu să negocieze cu designeri. Apoi a ocolit punctele slabe ale companiei sale, a reușit să-și deschidă magazinul online înainte de concurență și a crescut cota de piață, chiar dacă această reputație implică riscuri asociate cu plagiatul. Și dacă managerii continuă să se certe și să cadă de acord, site-ul ar putea fi făcut la nesfârșit.

Nu fiți perfecționisti

Uneori, produsele noi nu intră pe piață de ani buni din cauza incapacității de a stabili un punct extrem și de a arunca.

Un producător de software cunoscut pentru mine pregătea un produs pentru lansare, dar concurenții își lansaseră omologul mai devreme. În unele feluri era mai rău și în ceva mai bun - prietenii mei s-au speriat și au decis să amâne eliberarea pentru a elibera bomba. Produsul lor s-a dovedit a fi abuziv, complex și s-a dovedit a nu fi revendicat. Astfel, compania a făcut o greșeală abandonând ciclurile scurte care ar ajuta la înțelegerea reacției consumatorului.

Intrați în detalii

Un alt producător de software și-a găsit nișa și a lansat un produs excelent. S-a vândut foarte bine și s-a decis lansarea a doua. Acesta a fost anunțat de mai multe ori, dar ieșirea a fost întârziată și amânată. Aceasta a continuat timp de cinci ani, iar până la urmă produsul nu a ieșit niciodată.

Nu cunosc toate detaliile acestei povești, dar cunosc principalul motiv al eșecului. CEO, deși a pus termene, nu a participat la joc în sine, nu a împins compania să se elibereze. Când liderul este relaxat și tensiunea lui nu crește odată cu abordarea punctului de control, atunci nu există aproape nicio șansă ca compania să lanseze un produs: nu există niciun motiv.

Act de renunțare

Unii oameni de afaceri spun că folosesc abalone ca metodă de management. De fapt, mișcarea de linii scurte de la o țintă la alta, dimpotrivă, avertizează graba. Astfel de tactici elimină neconcordanțele în acțiunile diferiților angajați și chiar evidențiază eficacitatea lor - care, prin definiție, este mai mare pentru unii oameni și mai mică pentru alții.
În finanțe sau producție industrială, nu are sens să înaintăm înainte cu astfel de șocuri. Dar lucrăm pe o piață foarte dinamică, care se schimbă complet în doar trei ani. Chiar și Microsoft, dacă se oprește brusc să lanseze ceva nou, peste trei ani va fi în pragul morții. Trebuie doar să lucrăm așa.

Foto: Kevin Van Aelst

Urmărește videoclipul: The Rocket Board: Flash vs Ironman Race games Edition (Martie 2020).

Posturi Populare

Categorie Administrare, Articolul Următor

Pe Malaya Bronnaya, s-a deschis o cafenea pop-up Soupmates
Interesant

Pe Malaya Bronnaya, s-a deschis o cafenea pop-up Soupmates

La Moscova s-a deschis o cafenea pop-up a unui proiect gastronomic de supe shake în pahare de Soupmates. Prima instituție sub acest semn a început să lucreze la Malaya Bronnaya, casa 28 - în interiorul magazinului „Mai mult”. Publicarea Soupmates. În timp ce cafeneaua a fost lansată în modul test, care va dura aproximativ două săptămâni. Așa cum a declarat Tatyana Oleshkevich, creatoarea Soupmates, despre Life around, în acest timp instituția va aprecia fluxul de vizitatori și va alege cea mai populară mărime a porțiunii.
Citeşte Mai Mult
Punct de basculare. Sergey Dmitriev (GameChangers): De la Siemens - la educația IT
Interesant

Punct de basculare. Sergey Dmitriev (GameChangers): De la Siemens - la educația IT

Sergey DMITRIEV Creator de GameChangers dacă această activitate este dificilă, i-a demis pe colegii mei de clasă, care în primii ani ai institutului s-au ocupat de comerțul cu ridicata și apoi instalarea rețelelor de calculatoare. Unul dintre colegii noștri a avut atât de mult gust, încât până în al patrulea an avea deja o companie care dezvolta software de informații geografice.
Citeşte Mai Mult
Studiou într-o clădire mică din perspectiva lui Nevsky
Interesant

Studiou într-o clădire mică din perspectiva lui Nevsky

În 1903 a fost construită o clădire minusculă cu un etaj în curtea unei clădiri de apartamente mari de pe Staro-Nevsky și a fost inițial funcționară ca îngrijire. Potrivit legendei, tocmai aici s-a născut compozitorul Vasily Soloviev-Sedoy și a petrecut primii 10 ani ai vieții sale. Tatăl său a lucrat ca consilier în această casă, apoi, devenind principalul menajer al lui Nevsky Prospekt, s-a mutat cu familia într-un apartament spațios de la etajul al treilea.
Citeşte Mai Mult