Case de weekend

Urmărim acasă: Cele mai bune filme din 2016 care pot fi văzute în perioada sărbătorilor din mai

Sărbătorile din mai pentru mulți dintre noi devin o perioadă în care ne putem prinde din urmă - de exemplu, urmăriți filme grozave ale anului trecut care nu au ajuns niciodată în cinematografele rusești (și acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să pierdem timpul). Viața din jur alege cele mai bune filme realizate în 2016, care pot fi găsite pe internet pentru a aranja un maraton de film pentru tine în vacanțe, fără a ieși de acasă.

Înfricoșător și emoționant: thrillere și detectivi

„Ochii mamei mele”

director: Nicolae Pesce

Un thriller alb-negru despre o tânără care trăiește cu o vătămare din copilărie - un eveniment teribil din trecut s-a dovedit a fi îngropat pentru martorii oculari, dar nu în memoria ei. O cameră de agrement, coșmaruri liniștite și un interior nebănuit în care totul este posibil, dialogurile se desfășoară în portugheză, iar viața mitogenă este împletită cu crima.


"Antirozhdenie"

DIRECTOR: Danny Perez

Un thriller de comedie despre o sarcină bruscă și nedorită: eroina veselă Natasha Lionn, în mijlocul sticlei 30 a unei puternice și nu prima seară într-o îmbrățișare cu hidroponice află că este însărcinată după o petrecere violentă cu o zi înainte. Fătul este atipic: sarcina este mai mult ca o invazie extraterestră. Chloe Sevigny o ajută să înțeleagă situația - amândoi joacă lacrimi provinciale de vârstă mare în pantaloni scurți scurti.


"Witch"

DIRECTOR: Robert Eggers

Filmul, despre care s-a vorbit tot anul trecut și s-a menționat cel mai adesea, explicând modul în care se schimbă genul groazei: povestea unei fete din spătarul american din secolul al XVII-lea, sugrumată de patriarhie și situată în centrul unei vânătoare de vrăjitoare. Groază cu buget redus, înfricoșător la fel de puțin în cinematografia modernă /


"Dressing (cameră verde)"

DIRECTOR: Jeremy Sun

Suspendează despre o trupă de punk care a ajuns greșit la o reprezentație într-un club ultra-drept pierdut în pădure - concertul nu se desfășoară conform planului, adolescenții sunt închiși în dressing, capetele de piele au prea multe arme și câini pentru a ieși de aici în viață. Anton Yelchin, Imogen Poots și Alia Shokat în rolurile principale și punk real în regie și atmosferă.


"Victoria"

DIRECTOR: Sebastian Schipper

Acțiune emoționantă, împușcată într-o singură lovitură la Berlin, „Victoria” nu are doar asta, ci și o poveste minunată povestită de o fată străină implicată în afacerile murdare ale mafiei locale. Părăsind clubul, spaniolul neîngrijit Victoria întâlnește mochetele fermecătoare, iar o întâlnire de pe acoperiș se transformă în liniște într-un plan de a comite un jaf rapid și lipsit de claritate.


„Invitație“

DIRECTOR: Karin Kusama

Regizorul Jennifer’s Body filmează un thriller despre un bărbat care a venit la cină cu fosta sa soție, noul său partener și prieteni reciproci. Colecționat cu ochii în filmele lui Polansky, „Invitația” este o poveste despre imposibilitatea de a depăși o vătămare și anxietate, care se bazează întotdeauna pe o experiență trecută dureroasă.


"Chevalier"

DIRECTOR: Athena Rachel Tsangari

Șase bărbați care nu sunt imediat supărați își petrec zilele pe un iaht scump de pe coasta Greciei și vin cu o competiție pentru a stabili cine este cel mai bun dintre ei: de la pescuit și fitness la curaj și o limbă ascuțită. O dramă de cameră despre claustrofobie, competiție masculină și presiunea jocului asupra comportamentului și valorilor persoanelor deja formate.


„Miss Sloane”

DIRECTOR: John nebun

O dramă politică cu Jessica Chastain despre lumea ascunsă a lobbyiștilor din ochiul public și rolul lor în luarea deciziilor la Washington. În centrul conflictului se află o lege de proprietate a armelor, una dintre cele mai controversate din America modernă.


„La umbră”

DIRECTOR: Babak Anvari

Un thriller cu accepțiuni politice ne-a venit din Iran: regizorii locali au povestit mult timp rimați de ficțiune, cu un context local de tiranie, război și reprimare. La sfârșitul anilor 80, în timpul bombardamentelor, o singură mamă și o fiică sunt lăsate singure în apartamentul în care începe un adevărat coșmar: fantomele izbucnesc prin ferestre, apar fisuri în case, iar vecinii nu sunt ceea ce par.


„Întotdeauna strălucește”

DIRECTOR: Sophie takal

„Persoana” Bergman îl întâlnește pe „Regina Pământului” Alex Ross Perry: un thriller psihologic despre un dialog închis între două prietene apropiate, actrițe, obligate să concureze. Unul este clar pe un cal, cel de-al doilea este mult mai mic decât ea, psihoza se amestecă cu dorința sexuală, iar paranoia și concurența înăbușesc ambele.

Meditativ și poetic: Cele mai bune filme la intersecția genurilor

"Academia Muzelor"

DIRECTOR: Jose Luis Guerin

Mokumementari despre școala umanitară din Barcelona, ​​unde profesorul se înconjoară de studenți admiratori cu ideea creării Școlii de muze, inspirată din lucrările poeților și artiștilor clasici. Dialogurile despre poetică și frumusețe, despre estetica și puterea imaginii feminine sunt susținute de povestea clasică de abuz de putere, admirație și suspiciuni de trădare. Rafinat film îndelung filosofic și foarte subtil despre relații și ierarhii.


„Viitorul“

DIRECTOR: Mia Hansen-Loewe

O dramă existențială cu Isabelle Huppert despre o femeie franceză de peste 50 de ani la o răscruce. Învață filozofie, dar primește critici de la editori, află despre dorința soțului ei de a obține un divorț și intenționează să aibă o fiică, decide să aibă grijă de o mamă în vârstă - într-un moment în care viața pare să se destrame, eroina însăși rămâne întreagă, deși complet singuratic.


"Cavaler de cupe"

DIRECTOR: Terrence Malik

Al treilea dintre filmele „fără complot” ale lui Terrence Malik, cu o mulțime de celebrități de la Hollywood, Christian Bale este pierdut și confuz între toate femeile pasionate: de la eroinele lui Cate Blanchett și Natalie Portman, la Frida Pinto și Imogen Poots. Povestea unui actor narcisist răsfățat, înconjurat de tot ce este cel mai bun și mai scump de la Hollywood, a fost filmată de cameramanul câștigător la Oscar, Emmanuel Lubetzky și a devenit una dintre cele mai bune întrupări de film ale crizei existențiale.


„Moartea lui Ludovic al 14-lea”

DIRECTOR: Albert Serra

Un film de imersiune despre timp, ceremonii și figura sacră a Regelui Soarelui cu simbolul filmului francez Jean-Pierre Leo în rolul principal. Un portret de răbdare și declin, moarte întârziată și mulți ani de declin - în filmul lui Albert Serra nu există nimic spectaculos sau subiectiv intens, dar acesta este doar un film în care trebuie să fii.


„Îmbrățișarea șarpelui”

DIRECTOR: Ciro Guerra

O epopee meditativă alb-negru despre evenimente reale - despre cercetătorii Amazon care au mers la o anumită moarte pentru a găsi o floare unică și vindecătoare în inima junglei de neînțeles din secolul XX. Imersiune deplină în cultura autohtonilor, limbi pe cale de dispariție din America Latină și cercetare etnografică sub forma unui film tactil și profund.


„Ornitolog“

DIRECTOR: Jouau pedro rodrigues

O dramă suprarealistă despre un ornitolog călător singur, găsită după prăbușirea caiacului său de două femei chineze. El aterizează pe o insulă nelocuită, cu puteri supranaturale, comunicații mobile slabe și altele stranii. Un film misterios despre pierdut în toate sensurile și descoperirea bruscă a sinelui în circumstanțe fabuloase.

Incredibilul și adevăratul: filme documentare mai bine să nu-mi fie dor

Dracu sfânt

DIRECTOR: Francesco Simone

Povestea unei secte americane, povestită prin imagini arhivistice de a alerga pe gazon și de a dansa în jurul focului și de monologuri eliberate după cult. Aceasta este o viziune cinstită și ironică asupra coșmarului de supunere, a ierarhiei unei secte și a unui lider cu un halo divin. În locuri hilar pentru colici, uneori doar înspăimântătoare, dar, în orice caz, un must-see.


„Omul din spatele aparatului foto”

DIRECTOR: Kirsten Johnson

Împreună cu „Untitled” de Michael Glavogger, unul dintre principalele filme din ultimii ani despre esența lucrărilor documentare și activitatea regizorului din spatele camerei. Kirsten Johnson colectează un monument la ideea cinematografiei documentare din zeci de ani de filmări proprii în diferite părți ale lumii și cu oameni de medii diferite: o viziune umană, nu media, a poveștii este văzută în cel mai bun film.


"O. Jay: Made in America"

DIRECTOR: Ezra Edelman

Însoțirea documentară a serialului american Crimes of Crime, care ne-a făcut să înghețăm, epicul O. Jay: Made in America, este o poveste de primă mână cu documente și dovezi. Pânza unei rețele încurcate de zvonuri, vinovăție, un cult și contradicții rasiale în America se află în publicitatea unei sentințe eronate și a unei instanțe scandaloase, după care țara nu a mai fost niciodată aceeași.

Sincer și ironic: cele mai bune filme pentru a crește

„Bărbați mici”

DIRECTOR: Ira Saks

O dramă caldă despre prietenia a doi băieți adolescenți și relațiile lor schimbătoare sub influența părinților în conflict: centrul intereselor ambilor este primul etaj al casei din Brooklyn. Ira Sachs examinează îndeaproape dinamica prieteniei tinerești, a economiei moderne din New York și a ierarhiei adulților și a copiilor dintr-o familie modernă.


"American Cutie"

DIRECTOR: Andrea Arnold

O poveste lungă, dar nu complet prelungită, despre aventurile tinerei Star, care a scăpat din casa natală într-o călătorie prin America necunoscută. Se pornește într-un joc cu vânzători ilegali care vând abonamente la reviste inexistente rezidenților săraci. În calitate de șef, o curvă este mai mare cu câțiva ani, primul profesor de vânzări este un fraudator și, în același timp, un tip de vis, în jur sunt aceiași semiplazi confuzați ca personajul principal. Și multă libertate și droguri și foarte puțini bani primii.


„Vânătoarea salvatorilor”

DIRECTOR: Taichi tailandez

Noua Zeelandă, tristă minune comică a unui delincvent minor care a căzut într-o excelentă custodie a familiei, dar a traversat drumul birocrației locale. Oficialii vor face totul pentru a-l întoarce pe băiat în mediul „sigur” al orfelinatului, iar adolescentul și gardianul său vor lupta pentru independența lor. Un film tandru despre afecțiune în peisajele unei idile insulare.


„Aproape șaptesprezece”

DIRECTOR: Kelly framon

Dramedy cu Haley Steinfeld (amintiți-vă de „Iron Grip”?), Aluzie la „Juneau”: o adolescentă își pierde piciorul când cel mai bun prieten, care aduce încredere în sine, începe să se întâlnească cu fratele ei mai mare. Problemele sunt obișnuite, eroii nu sunt nicăieri mai ușori, dar în cele mai bune momente filmul îi amintește de John Hughes și Sophia Coppola.


"Trei amintiri ale tinereții mele"

DIRECTOR: Arno Deplachen

O romantism în creștere între Tadjikistan și Paris: eroul matur Mathieu Amalrica își amintește să-și părăsească orașul natal, să-și piardă mama și să fie nevoit să renunțe la toate, dependență dificilă de Franța și prima sa iubire Esther, datorită căreia a înțeles principalul despre el însuși. Un film pe îndelete și simțit despre tinerețe în tradițiile puternice ale cinematografiei franceze.


"Vânătoarea cu un vultur"

DIRECTOR: Otto Bell

Documentar fantastic despre Mongolia modernă și tradiția de ieșire a vânătoare cu vulturi. Personajul principal, adolescenta Asholpan, decide să participe la concursul de vânători de vulturi, deși această ocupație din patria sa este considerată exclusiv masculină. O privire atentă la cultura tradițională a unei țări vecine interesante, creșterea patriarhală și voința indestructibilă de câștig.


"Mustang"

DIRECTOR: Denise Gamze Erguven

O melodramă blândă despre sora și problema feminină din Turcia modernă: fiecare copil își pierde libertatea, transformându-se într-un adult. Cinci surori nelinistite, violente și iubindu-se reciproc se confruntă cu tradițiile unei mici comunități atunci când intenționează să se căsătorească cu vârstnica: „Fecioarele sinucigașe” din turc întâlnesc toate filmele principale și preferate despre creștere.


Sing Street

director: John Carney

Retromania din anii 80 și un accent irlandez de neegalat: Sing Street este un film despre cum să supraviețuiești unei noi școli, înstrăinare și spaimă și că nu s-a inventat nimic mai bun decât o trupă ciudată cu costume stupide. Povestea stereotipă a creșterii a fost spusă de multe ori: foarte des motivul primei melodii este dorința de a impresiona chiar fata.

Witty și drăguț: Filme pentru companie

„Luptă-te înapoi”

DIRECTOR: Joe Swanberg

„Cazinou” despre fraieri: Jake Johnson în rolul principal din următorul film de conversație al lui Svanberg despre necesitatea redării banilor pe cărți. Oamenii mici cu dorințele lor mici și micul noroc sunt în centrul poveștii de emoție și dorința de a începe din nou în primul moment potrivit.


„Nu te gândi de două ori”

DIRECTOR: Marc Birbilla

Dramedie despre cei șase comedianți din New York care și-au pierdut clubul stand-up, dar nu sunt disperați să urmeze o carieră în improvizație și comedie. O invitație la o mică emisiune de televiziune se poate încheia cu deschiderea bruscă a grupului lor către public sau îi poate îmbrăca până la moarte, pentru că acolo unde se naște gloria, se trezește ambiția. Un film precis și inteligent despre accentuarea succesului și rivalității care strică ideea de lucru în echipă și doar prietenie.


"Vrăjitoare de dragoste"

DIRECTOR: Anna Biller

Tabără în jurul anilor '60, California, vrăjitorie și glutonie sexuală - Un film ironic de Anna Biller spune povestea unei vrăjitoare cu chipul Lana Del Rey, care a venit să cucerească și să distrugă bărbații într-un nou oraș american. Toate costumele, scenele, scenariile și personajele au fost inventate de Anna Biller, iar scenele din viața romantică seamănă cu Elia Kazan, Douglas Sirk, Kenneth Enger și Ken Russell în același timp, regândite și proste, în același timp: kitsch, ceea ce ar trebui să fie.


„Femeile secolului XX”

DIRECTOR: Mike moara

Trei femei din generații diferite trăiesc aproape una de cealaltă la sfârșitul anilor 70 în California: mama protagonistului, vecinul său mai în vârstă și aceeași vârstă, de care este neîndoielnic îndrăgostită. Un film atmosferic despre lipsa scenariilor de viață ale acestor femei obișnuite să rămână în fundal este relatat prin rolurile Annette Bening, Greta Gerwig și El Fanning.


Coperta: Filme cu impulsuri

Posturi Populare

Categorie Case de weekend, Articolul Următor

Pe Malaya Bronnaya, s-a deschis o cafenea pop-up Soupmates
Interesant

Pe Malaya Bronnaya, s-a deschis o cafenea pop-up Soupmates

La Moscova s-a deschis o cafenea pop-up a unui proiect gastronomic de supe shake în pahare de Soupmates. Prima instituție sub acest semn a început să lucreze la Malaya Bronnaya, casa 28 - în interiorul magazinului „Mai mult”. Publicarea Soupmates. În timp ce cafeneaua a fost lansată în modul test, care va dura aproximativ două săptămâni. Așa cum a declarat Tatyana Oleshkevich, creatoarea Soupmates, despre Life around, în acest timp instituția va aprecia fluxul de vizitatori și va alege cea mai populară mărime a porțiunii.
Citeşte Mai Mult
Punct de basculare. Sergey Dmitriev (GameChangers): De la Siemens - la educația IT
Interesant

Punct de basculare. Sergey Dmitriev (GameChangers): De la Siemens - la educația IT

Sergey DMITRIEV Creator de GameChangers dacă această activitate este dificilă, i-a demis pe colegii mei de clasă, care în primii ani ai institutului s-au ocupat de comerțul cu ridicata și apoi instalarea rețelelor de calculatoare. Unul dintre colegii noștri a avut atât de mult gust, încât până în al patrulea an avea deja o companie care dezvolta software de informații geografice.
Citeşte Mai Mult
Studiou într-o clădire mică din perspectiva lui Nevsky
Interesant

Studiou într-o clădire mică din perspectiva lui Nevsky

În 1903 a fost construită o clădire minusculă cu un etaj în curtea unei clădiri de apartamente mari de pe Staro-Nevsky și a fost inițial funcționară ca îngrijire. Potrivit legendei, tocmai aici s-a născut compozitorul Vasily Soloviev-Sedoy și a petrecut primii 10 ani ai vieții sale. Tatăl său a lucrat ca consilier în această casă, apoi, devenind principalul menajer al lui Nevsky Prospekt, s-a mutat cu familia într-un apartament spațios de la etajul al treilea.
Citeşte Mai Mult