Cărți

"Petersburg. Unde locuim?"

În toamna anului 2015, primul material din Sankt Petersburg a fost publicat la rubrica „Unde locuiești”: era o poveste despre una dintre casele „pe picioare de pui” din apropierea stației de metrou „Primorskaya” - o clădire modernistă ridicată la sfârșitul erei sovietice. Timp de aproape patru ani, am vorbit despre viața în câteva zeci de clădiri celebre și neobișnuite din Sankt Petersburg: de la casa modernă Tolstoi până la constructivistul „Lacrimile socialismului”, de la clădirea de apartamente Vega cu apartamente de elită până la casa „cârnați” care are nevoie de reparații majore. Este adevărat că sub casa emirului din Bukhara există un pasaj subteran care duce la Moscheea Gorky? Cum este modul de viață comunal în casa a trei Benois? De ce inițial nu existau bucătării în apartamentele casei „din sticlă” din Kupchinsky? Locuitorii ne-au povestit despre acest lucru, iar acum poveștile lor pot fi citite nu doar pe site-ul Viața din jurul, dar și în cartea Petersburg. Unde trăim, publicată în comun cu Editura Eksmo.


Cumpărați online

Labirint

book24

ozon

chitai-gorod


Cumpărați într-o librărie (Petersburg)

magazine "Rezervate"

magazine "Republica"

„Ediții de abonament”

„Toată lumea este gratuită”


Urmărește videoclipul: Ice Cube, Kevin Hart, And Conan Share A Lyft Car (Martie 2020).

Posturi Populare

Categorie Cărți, Articolul Următor

Pe Malaya Bronnaya, s-a deschis o cafenea pop-up Soupmates
Interesant

Pe Malaya Bronnaya, s-a deschis o cafenea pop-up Soupmates

La Moscova s-a deschis o cafenea pop-up a unui proiect gastronomic de supe shake în pahare de Soupmates. Prima instituție sub acest semn a început să lucreze la Malaya Bronnaya, casa 28 - în interiorul magazinului „Mai mult”. Publicarea Soupmates. În timp ce cafeneaua a fost lansată în modul test, care va dura aproximativ două săptămâni. Așa cum a declarat Tatyana Oleshkevich, creatoarea Soupmates, despre Life around, în acest timp instituția va aprecia fluxul de vizitatori și va alege cea mai populară mărime a porțiunii.
Citeşte Mai Mult
Punct de basculare. Sergey Dmitriev (GameChangers): De la Siemens - la educația IT
Interesant

Punct de basculare. Sergey Dmitriev (GameChangers): De la Siemens - la educația IT

Sergey DMITRIEV Creator de GameChangers dacă această activitate este dificilă, i-a demis pe colegii mei de clasă, care în primii ani ai institutului s-au ocupat de comerțul cu ridicata și apoi instalarea rețelelor de calculatoare. Unul dintre colegii noștri a avut atât de mult gust, încât până în al patrulea an avea deja o companie care dezvolta software de informații geografice.
Citeşte Mai Mult
Studiou într-o clădire mică din perspectiva lui Nevsky
Interesant

Studiou într-o clădire mică din perspectiva lui Nevsky

În 1903 a fost construită o clădire minusculă cu un etaj în curtea unei clădiri de apartamente mari de pe Staro-Nevsky și a fost inițial funcționară ca îngrijire. Potrivit legendei, tocmai aici s-a născut compozitorul Vasily Soloviev-Sedoy și a petrecut primii 10 ani ai vieții sale. Tatăl său a lucrat ca consilier în această casă, apoi, devenind principalul menajer al lui Nevsky Prospekt, s-a mutat cu familia într-un apartament spațios de la etajul al treilea.
Citeşte Mai Mult