Interesant

Planuri pentru toamnă: 28 de expoziții

„Hoinărind“. Peter Miller

Peter Miller este unul dintre puținii artiști care lucrează astăzi în tehnica de gravare foto consumatoare de timp. A învățat această abilitate de unul singur, bazându-se doar pe cărți și articole vechi. Gravura foto este reîncarnarea artei grafice medievale. Esența procesului este că imaginea este gravată pe o placă de cupru, decupată manual și obține o imprimare - de fapt o gravură foto. Miller susține că acest lucru șterge imaginea detaliilor documentare, permițându-vă să creați o adevărată operă de artă.

28 august -
6 octombrie

"Rosfoto"
100 de ruble

Adăugați în calendar

„Prezent rus”

Săptămâna foto din Sankt Petersburg este programată să coincidă cu summit-ul G20, a cărui găzduire foto oficială a fost RIA Novosti. Expoziția va arăta fotonovele din diferite părți ale țării, de la Sakhalin până la Kaliningrad. Toate au fost realizate în ajunul summit-ului, în timpul unei expediții de două săptămâni, la care au luat parte renumiți fotografi din țările G20. Proiectul a luat mai multe site-uri simultan. Până pe 8 septembrie, lucrările atârnă în grădina Alexander, până pe 10 - în Palatul Marmului. Centrul Educațional pentru Tineret al Hermitage a susținut prelegeri participanților la proiect de-a lungul săptămânii.

2 septembrie -
10 septembrie

Muzeul Rus
Palatul de marmură

Adăugați în calendar

Suprafață

Au trecut 70 de ani de când autorii nu mai erau considerați retardați psihic. Cu toate acestea, esența acestui fenomen nu este încă clară pentru mulți. Ideea proiectului Surface este să scufunde privitorul în condițiile în care se află personalitatea autistă.
Spațiul expozițional este împărțit condiționat în șase zone - în fiecare exponat separat. De exemplu, Catherine Sisfontes, o artistă din Suedia, construiește o instalație cu o canapea psihanalitică. Locul central al expunerii este ocupat de desenele copiilor. Vizualizatorii pot trece teste pentru a identifica trăsăturile de autism și se oferă să facă acest lucru într-un mediu inconfortabil, pe fondul zgomotului și interferențelor.

5 septembrie -
1 noiembrie

„Proiect Loft
Podele "

Adăugați în calendar

„Afaceri amânate”

Petersburger Vitaly Pushnitsky se află pe lista mondială de 115 artiști care definesc perspective noi în pictură, compilate de editorul englez Phaidon. Seria sa de picturi pe jumătate goale a fost creată pe baza fotografiilor modelelor nud, inclusiv a femeilor care promovează arta la Sankt Petersburg într-un fel sau altul. Pentru mulți dintre ei, a fost un stres voluntar. Ascuns corpurile sub straturi de vopsea, artistul încearcă să le transforme în eroine ale epopei, numind operele Judith, Salome, Medea.

5 septembrie - 20 noiembrie

Marina Gisich
galerie
Gratuit

Adăugați în calendar

Fotografie sovietică din colecția Rosfoto

Expoziția este compusă din printuri de autor ale lui George Zelma, Boris Ignatovich, Alexander Rodchenko și alți fotografi sovietici celebri. La expoziție puteți vedea imagini din celebra serie "Satul Komsomol", "Parada sportivilor", "Primul tractor" și "Mausoleul în timpul iernii". Sunt prezentate, de asemenea, cadre rare, nereplicate, precum formatul „Portretul lui Stalin” de Max Alpert.

6 septembrie -
6 octombrie

"Rosfoto"
100 de ruble

Adăugați în calendar

"Comentariu. Partea a III-a. Petersburg"

A treia parte a proiectului de artă terestră ruso-finlandeză a fost plasată pe Pușkinskaya 10. La prima etapă, artiștii au călătorit în satul Karelian dispărut și au încercat să-și înțeleagă istoria folosind arta peisajului. "Comentariu. Partea a II-a" a avut loc la Helsinki în 2012, unde alți trei artiști locali s-au alăturat participanților, împreună au stăpânit centrul orașului. În cadrul acestei expoziții, participanții vor explica ce au făcut în tot acest timp.

7 septembrie -
6 octombrie

Muzeul de Artă Nonconformistă
50 de ruble

Adăugați în calendar

View East, View West

Rapoartă expoziție a programului de schimb al asociației olandeze Artcetera și a studioului "Neînvins" din Sankt Petersburg. Primii sunt amatori, pentru ei ocuparea artei este un hobby. „Neînvins”, dimpotrivă, este un atelier care unește absolvenții școlii din Mukhinsky din anii diferiți care lucrează în specialitatea lor. În timpul vizitelor încrucișate în Olanda și Rusia, artiștii au înregistrat diferențe și asemănări în cultura țărilor. Rezultatele muncii lor au fost deja arătate la Groningen, la o expoziție din Muzeul Maritim de Nord.

13 septembrie -
14 octombrie

"Erarta"
150 - 300 de ruble

Adăugați în calendar

„Jucători de cărți”. Paul Cezanne

În urma lucrărilor lui Matisse și Picasso din Palatul de Iarnă va fi expusă una dintre lucrările lui Paul Cezanne, care atât primul, cât și cel de-al doilea și-au numit profesorul și îndrumătorul. „Jucătorii de cărți” din colecția Courto Gallery din Londra, vor continua ciclul expozițiilor individuale „Capodopere ale muzeelor ​​lumii din Hermitage”. Colecția Hermitage conține 18 tablouri de Cezanne, cu toate acestea, complotul cu jocul de cărți, care este important pentru munca impresionistă, nu este reprezentat în niciunul dintre ele.

14 septembrie - 17 noiembrie

Palatul de iarnă
Sala Apollon
250 de ruble

Adăugați în calendar

Expoziție a lui Philipp Malyavin

Opera pictorului rus de la începutul secolului XX nu este greu de descoperit - aproape toate pânzele lui Philipp Malyavin sunt marcate cu un exces de roșu. El a emigrat din Rusia după revoluție, dar a rămas întotdeauna fidel tradiției picturii rusești și a temei din ținutul rusesc. Astăzi este cel mai cunoscut drept artist care a scris serialul „Femeile rusești înflorite” în tehnica clasică, dar cu o notă de modernitate. Expoziția include 70 de tablouri și 100 de lucrări grafice din colecția Muzeului Rus, Galeria Tretyakov și alte muzee și colecții private din Rusia, Belarus și Letonia.

19 septembrie -
4 noiembrie

Muzeul Rus
Benois Wing
150 de ruble

Adăugați în calendar

Încoronarea Poppea. Bella Matveeva

O operă de șapte tablouri și o serie de desene a fost creată de artistul din Sankt-Petersburg, Bella Matveeva, sub îndrumarea faimosului critic de artă Arkady Ippolitov. Ideea lor era să „scrii o operă” ca răspuns la apelul lui Andy Warhol de a picta ceea ce iubești. Anii de reflecție i-au dus la Încoronarea lui Popoza a lui Claudio Monteverdi. O serie de lucrări au combinat opera barocă italiană, urmărind seria Breaking Bad și videoclipurile grupului Leningrad.

19 septembrie - 13 octombrie

Arta Izzordi
fundație
Gratuit

Adăugați în calendar

Mayakovsky 120

Expoziția internațională de afiș dedicată celei de-a 120-a aniversări a lui Vladimir Mayakovsky va fi prezentată la Sankt Petersburg la 19 septembrie (exact la trei luni de la aniversarea poetului). 20 de designeri și artiști din 14 țări laudă omul care a stat la originea designului intern și a avut un impact extraordinar asupra culturii vizuale a secolului XX. Afișele au fost deja afișate în patru orașe ale Rusiei - intenționează să călătorească în întreaga lume, prin Europa, America, Australia și Asia.

19 septembrie - 3 noiembrie

Nou muzeu
100 - 200 de ruble

Adăugați în calendar

Fluxus: Atlasul istoriei ruse

Scopul mișcării de artă Fluxus este ridicarea cotidianului la rangul de artă. De exemplu, artiștii din această direcție (printre care se numărau La Monte Young, George Brecht, Dick Higgins și Yoko Ono) au transformat corespondența prin poștă într-o direcție separată în cultura artistică. Expoziția de la Sediul General este dedicată activităților artiștilor fluxus în diferite momente, printre exponate se află materiale de arhivă legate de organizarea festivalurilor, precum și fotografii și videoclipuri ale spectacolelor lor.

21 septembrie -
3 noiembrie

Personal principal
150 de ruble

adăuga
la calendar

Expoziție Johannes Sveinsson Kjarval

O expoziție a unuia dintre principalii pictori islandezi din secolul XX este dusă la Palatul Marmului. Profilul artistului era natura țării natale. Mai întâi, el a pictat cele mai realiste peisaje cu roci și câmpuri de lavă, apoi a trecut la personaje de basm care trăiesc în munți, ieșind din mare și plutind pe câmpuri cu flori. Numele real al artistului este Johannes Sveinsson, dar când a împlinit 25 de ani, a început să folosească pseudonimul Kjarval, care se traduce literalmente ca „balenă drăguță”. Lucrările pictorului de peisaj sunt considerate o comoară națională, iar portretul său este înfățișat pe o factură de 2.000 de coroane islandeze.

26 septembrie -
4 noiembrie

Muzeul Rus
Palatul de marmură
150 de ruble

  

Adăugați în calendar

„Reconstrucția zgomotului”

În „Etaje” va avea loc o expoziție dedicată în întregime sunetului. Zgomotul va crea două duzini de mașini scenice, restaurate conform desenelor din prima jumătate a secolului XX. În primul rând, aceasta este reconstrucția aparatului actorului și inventatorului Teatrului de Artă din Moscova, Vladimir Popov - utilajele au fost folosite pentru a asculta cele mai mari producții de teatru ale țării. Spațiul de la etajul al cincilea va fi împărțit în două zone: una se va transforma în coasta mării, a doua va deveni un atelier industrial. Acestia promit ca instalarea sa fie interactiva, toti vizitatorii vor putea participa la crearea sunetelor.

26 septembrie -
15 noiembrie

Loft Project Podele
200 de ruble

Adăugați în calendar

„Romanticii disperați”. Uldus

Artistul și fotograful din Sankt Petersburg, Uldus, a creat o serie de imagini colorate despre tinerii romantici ruși și perspectivele lor infantile asupra vieții. Inspirată de activitatea membrilor „Frăției prerafahelitelor”, artista și-a plasat personajele într-o lume decorativă accentuată.

27 septembrie - 26 octombrie

AnnaNova
Beplatno

Adăugați în calendar

"Yule". Ilya Trushevsky

În urmă cu trei ani, Ilya Trushevsky a fost numită speranța artei tinere ruse. Ultima sa expoziție solo a fost în 2010, iar la scurt timp după aceasta, tânărul artist a mers brusc la închisoare, unde rămâne până acum. Expoziția „Yula” nu numai că marchează jumătate din timpul deservit de artist, dar demonstrează și în ce timp a fost petrecut acest timp. Trushevsky pictează tablouri pe vinil, forță de cântat și rutina zilnică.

26 septembrie - 24 octombrie

Galeria AL

Adăugați în calendar

„Școala din Leningrad”. Iuri Alexandrov

La sfârșitul anilor 70, Yuri Alexandrov a lucrat la editura Iluminismul și a manuale ilustrate pentru popoarele din îndepărtatul Nord și Orientul îndepărtat. Astăzi este un celebru conceptual și provocator din Sankt Petersburg: a adăugat faguri și sâni goi la imaginile sale etnice. În desenele sale despre viața de zi cu zi a lui Chukchi există multe detalii etnografice decât în ​​ilustrații pentru cărțile pentru copii pe care le-a lucrat înainte.

3 octombrie - 17 noiembrie

Nou muzeu
100 - 200 de ruble

Adăugați în calendar

Omsk. Damir Muratov

Seria „Rusia în Erarta” va continua expoziția dedicată artei din Omsk. De data aceasta orașul este reprezentat de un singur artist. Damir Muratov locuiește în „orașul sărac” din Omsk - o zonă de clădiri vechi din lemn. Aici, în colibă ​​și șoproane alăturate, se află Galeria Kuchum-Art, unde sunt expuși artiști locali progresivi. Lucrările lui Muratov sunt un amestec de conceptualism popular siberian, artă socială și expresionism. Se disting printr-un umor simplu și necomplicat și ușor de înțeles pentru mulți.

15 octombrie -
25 noiembrie

"Erarta"

Adăugați în calendar

Arhitectura olandeză. 1945-2000

Schitul va reuni proiecte arhitecturale olandeze inspirate din ideile comunității și ale colectivismului. Expoziția trasează paralele cu arhitectura rusă a secolului trecut: olandezii au fost vizibil interesați de dezvoltarea societății ruse după revoluție și au venit în URSS pentru a ajuta la construirea socialismului. Restaurând orașele după cel de-al Doilea Război Mondial, olandezii au apelat la aceste idei la extinderea zonelor urbane, iar în anii 80 au început să folosească metodele constructivismului rus. 200 de modele, desene și fotografii povestesc despre proiectele Rem Koolhaas, Johan Nigeman, Jan Verhoeven, biroul Van den Broek și Bakema și alți arhitecți care nu sunt atât de cunoscuți în Rusia.

16 octombrie -
12 ianuarie

Personal principal

Adăugați în calendar

Panoramele lui Fritz Rotgans

Fritz Rothgans a început fotografia în anii celui de-al Doilea Război Mondial și, experimentând cu culoarea, a realizat numeroase fotografii istorice valoroase ale Olandei în timpul anilor de ocupație și reconstrucția postbelică. Subiectele sale preferate pentru filmări au fost porturile Amsterdam și Rotterdam. Rotgans a filmat cele mai multe imagini pe ecran lat pe propriile camere de luat vederi asamblate.

17 octombrie - 24 noiembrie

"Rosfoto"

Adăugați în calendar

Sylvester Stallone

Pânzele abstract-expresioniste ale actorului hollywoodian în vârstă de 67 de ani intenționează să fie aduse în Rusia la sfârșitul toamnei. O expoziție retrospectivă a eroului militant nu poate avea loc la timp: negocierile și coordonarea sunt încă în desfășurare. Dar dacă totul merge așa cum era planificat, Petersburgul va putea compara Rocky pe ecran cu ceea ce este scris în ulei - mulți oameni numesc autoportretele picturilor lui Sylvester: este destul de dificil să nu observați asemănarea eroilor de contur puternici ai tablourilor și personajelor actorului însuși.

27 octombrie - 27 noiembrie

Castelul Mikhailovsky
150 de ruble

Adăugați în calendar

„O privire prin vizibil”. Alexey Ivanov

Alexey Ivanov este un fotograf neprofesionist, realizează panorame geometrice ale străzilor pe jumătate goale pe film alb-negru. Autorul folosește tehnica de imprimare umedă - un proces analog care vă permite să obțineți printuri contrastante, pline de umbră.

29 octombrie -
30 noiembrie

Rachmaninov Curte
50 - 100 de ruble

Adăugați în calendar

„Desenați și nu pierdeți timpul”

„Atrage și nu pierde timpul” este o expoziție de grup de artiști din Rusia, Polonia și Germania, dedicată desenului ca formă de creativitate. Fiecare exponat este o poveste despre potențialul nelimitat al imaginii și exemple de unde poate fi găsit desenul - într-o fotografie, într-un proiect arhitectural, tatuaj sau film de animație. Printre altele, expoziția va arăta lucrări video ale lui Konrad Smolensky, care reprezintă Polonia la actuala Bienală de la Veneția, și tablouri noi ale lui David Ter-Oganyan.

1 noiembrie -
28 decembrie

AnnaNova
Gratuit

Adăugați în calendar

Expoziții de festival

Festivalul internațional de povești desenate manual "Boomfest"

În decurs de o lună, orașul va găzdui aproximativ 20 de expoziții de benzi desenate celebre și novice. Alături de muzee și săli de expoziții, locațiile Bumfest vor fi bibliotecile GaGa Games, cafenele și playlift. Printre lucrări se numără un roman grafic pentru adolescenți despre Holocaust („Căutare”), istoria artistului, care pictează benzi desenate pentru The Guardian de 5 ani și cartea de benzi desenate de romanul lui Alexei Tolstoi („Ibicus”) al francezului Pascal Rabat.

14 septembrie - 13 octombrie

Adăugați în calendar

„Art Prospect”

Timp de patru zile, districtul de turnătorie va deveni un site de cercetare pentru 15 artiști din Rusia, Olanda și SUA. Obiectele de artă publică vor fi simple și inteligibile pentru locuitorii locali. Principalul participant străin al festivalului va fi organizația culturală olandeză Cascoland. Spre deosebire de colegi, vor încerca nu numai să coloreze Liteiny Prospect, ci și să-l facă funcțional. Proiectul lor „Sanatoriu mobil pentru plante” este un loc în care fiecare poate să predea o floare într-un ghiveci pentru momentul plecării. Toate lucrările sunt grupate în patru locații de-a lungul bulevardului. Le puteți găsi la casele 15, 30, 46 și 53.

12 septembrie - 15 septembrie

Adăugați în calendar

„Arta contemporană într-un muzeu tradițional”

În fiecare an, Fundația ProArte oferă șansa mai multor artiști contemporani de a-și expune proiectele în muzee mari și mici din Sankt Petersburg. În acest an, 9 muzee au găzduit opera artiștilor din Rusia, Israel, Finlanda, SUA și Olanda. De exemplu, o artă publică uriașă va apărea pe plaja Cetății Peter și Paul, iar fotografiile din celebrul proiect american Andy Friberg „The Rangers” vor fi agățate în cazemate.

14 septembrie -
13 octombrie

Adăugați în calendar

Urmărește videoclipul: NEWS BUZAU - Expozitie Toamna - GPP Nr 6 Marghiloman Buzau - 28 10 2016 (Martie 2020).

Posturi Populare

Categorie Interesant, Articolul Următor

Pe Malaya Bronnaya, s-a deschis o cafenea pop-up Soupmates
Interesant

Pe Malaya Bronnaya, s-a deschis o cafenea pop-up Soupmates

La Moscova s-a deschis o cafenea pop-up a unui proiect gastronomic de supe shake în pahare de Soupmates. Prima instituție sub acest semn a început să lucreze la Malaya Bronnaya, casa 28 - în interiorul magazinului „Mai mult”. Publicarea Soupmates. În timp ce cafeneaua a fost lansată în modul test, care va dura aproximativ două săptămâni. Așa cum a declarat Tatyana Oleshkevich, creatoarea Soupmates, despre Life around, în acest timp instituția va aprecia fluxul de vizitatori și va alege cea mai populară mărime a porțiunii.
Citeşte Mai Mult
Punct de basculare. Sergey Dmitriev (GameChangers): De la Siemens - la educația IT
Interesant

Punct de basculare. Sergey Dmitriev (GameChangers): De la Siemens - la educația IT

Sergey DMITRIEV Creator de GameChangers dacă această activitate este dificilă, i-a demis pe colegii mei de clasă, care în primii ani ai institutului s-au ocupat de comerțul cu ridicata și apoi instalarea rețelelor de calculatoare. Unul dintre colegii noștri a avut atât de mult gust, încât până în al patrulea an avea deja o companie care dezvolta software de informații geografice.
Citeşte Mai Mult
Studiou într-o clădire mică din perspectiva lui Nevsky
Interesant

Studiou într-o clădire mică din perspectiva lui Nevsky

În 1903 a fost construită o clădire minusculă cu un etaj în curtea unei clădiri de apartamente mari de pe Staro-Nevsky și a fost inițial funcționară ca îngrijire. Potrivit legendei, tocmai aici s-a născut compozitorul Vasily Soloviev-Sedoy și a petrecut primii 10 ani ai vieții sale. Tatăl său a lucrat ca consilier în această casă, apoi, devenind principalul menajer al lui Nevsky Prospekt, s-a mutat cu familia într-un apartament spațios de la etajul al treilea.
Citeşte Mai Mult