Muncă

"Fug de depresie la serviciu"

În ciuda simptomelor și consecințelor grave ale depresiei, în Rusia nu este adesea perceput ca o boală reală. Mulți cred că puteți face față cu aceasta fără ajutorul unui specialist sau luând medicamente, de exemplu, cufundându-vă în cap la muncă. Am compilat poveștile oamenilor care au făcut acest lucru și am aflat la ce a dus acest lucru.

Decalaj puternic

"După ce m-am despărțit de o fată pe care am cunoscut-o timp de patru ani și din cauza căreia am lăsat totul și m-am mutat la Sankt Petersburg, am devenit un deprimant teribil. La început am băut zgomotos, apoi m-am gândit la sinucidere, nu știam ce să fac", spune Artem Aivazov, Anvio PR Manager. Este sigur că a fost o muncă ocupată care l-a ajutat să iasă dintr-o stare gravă. Pentru a se distrage, și-a petrecut tot timpul liber la serviciu, a fost la birou până târziu la sfârșit de săptămână, a încercat să participe la evenimente, doar pentru a nu sta la ralanti. Cu timpul, s-a întors la Moscova, a început să restabilească relațiile cu prietenii și s-a simțit mult mai bine.

Ekaterina Zekavitsa a cunoscut și o despărțire dificilă, care a influențat-o foarte mult: a existat un sentiment de oboseală constantă, dorința de a plânge fără motiv și chiar gânduri de sinucidere. Acum, în ciuda divorțului, ea a menținut relații de prietenie cu fostul ei soț și construiește o comunicare constructivă cu el. Ekaterina consideră că lucrul cu editura cărții pentru copii „Ai” și activitățile cu copiii au ajutat-o ​​să facă față depresiei. "Am lucrat tot timpul, am făcut pauze doar pentru somn. Am pregătit cursuri, materiale, am citit, am repetat, am căutat unde să le conduc. Mi-a fost cel mai dificil să transfer exact ceea ce soțul meu nu avea nevoie de mine și, datorită muncii, mi-am simțit din nou relevanța. „spune ea. Abilitatea ei de a atrage, spune, învăța s-a dovedit a fi necesară pentru copii - rezultatele au mulțumit și au dat o mulțime de noi rezistențe. „Era înspăimântător să stai și să nu faci nimic”, recunoaște Catherine.

Fondatorul studioului video „Filmul tău” Olesya Kashitsyna după divorț a decis să-și înceapă propria afacere. A închiriat o cameră și a deschis un pavilion de film. Proprietarul a explicat că într-un an Olesya va trebui să elibereze zona, deoarece spațiile vor fi vândute, însă ea nu a abandonat ideea. „Am înțeles că, cu siguranță, trebuie să fac ceva și mi-am asumat riscul”, explică ea. Acum, Olesya intenționează să folosească anul acesta pentru a dovedi viabilitatea proiectului său și pentru a „uita tot ce este rău”.

Pentru a se distrage, și-a petrecut tot timpul liber la serviciu, a fost la birou până târziu la sfârșit de săptămână

Oamenii din jur

Un sondaj realizat de organizația de caritate britanică, Time to Change, a arătat că echipele de lucru au un tabu în discuția problemelor de sănătate mintală. Participanții la studiu au recunoscut că pot discuta cu colegii despre sex sau bani, dar mai degrabă nu vorbește despre depresie. Anastasia Tsvetkova, Director HR al DocDoc, confirmă că mulți le este rușine și inconfortabil să vorbească despre starea lor, iar vecinii în spațiul deschis nu pot întotdeauna să recunoască o problemă gravă. În același timp, o persoană aflată în depresie poate strica relațiile cu colegii. De exemplu, Olesya Kashitsyna recunoaște că a fost frustrată de mai multe ori de către angajați, dar putea întotdeauna să ajungă la simțurile ei și să se oprească în timp.

Nu numai colegii, ci și rudele pot suferi de depresie și de comportamentul asociat. Așadar, managerul de proiect al agenției Prime PR Eva își amintește că a încercat „să muncească din greu pentru a uita”, iar acest lucru a dus la oboseală constantă, dureri de cap, coșmaruri și chiar febră. În acest caz, a fost nevoie să aveți grijă de fiică, cu care a rămas mai puțin timp pentru a comunica. Acum, Eva recunoaște că la acel moment copilul nu a primit suficientă atenție și a văzut doar „mama cu un computer și un telefon în brațe”: „Fiica a plâns adesea, a cerut să muncească mai puțin, să se relaxeze și să se recupereze". În această stare, Eva a trăit șase luni, după care a luat sfatul unui prieten să se supună unei examinări și să solicite ajutorul unui psihiatru.

Fiica plângea adesea, a cerut să muncească mai puțin, să se relaxeze și să se recupereze

Când munca ajută

Psihologul clinic Anton Kartamyshev subliniază că o persoană poate face față singură formei active a depresiei, adică a apărut ca urmare a unui eveniment sau situație traumatică. „Dacă nu există simptome care indică faptul că starea obișnuită deprimată devine o boală, atunci imersiunea într-o activitate - muncă sau hobby, extinderea cercului de contacte” funcționează cu succes cu această formă ”, spune Kartamyshev.

Dacă apar simptome mai grave - somnul se agravează, apar trezirile nocturne, dimineața starea de spirit este deprimată, viața pare plictisitoare și cenușie timp de câteva luni, va fi necesar ajutorul unui psiholog sau psihoterapeut clinic. Anton Kartamyshev explică faptul că deseori tulburările funcționale din organism devin cauza depresiei sau este o consecință a unei boli, cum ar fi glanda tiroidă. În astfel de cazuri, imersiunea în muncă nu va da niciun rezultat și, dimpotrivă, poate agrava starea.

Colegii și conducerea pot accepta această stare a angajatului pentru pierderea motivației sau neglijarea atribuțiilor

Anastasia Tsvetkova de la DocDoc explică faptul că în timpul depresiei, nivelul de concentrare a atenției și a stimei de sine poate scădea destul de puternic. Decizia și productivitatea scad și ele. O persoană se îndoiește constant de corectitudinea deciziilor sale și de calitatea muncii. Colegii și conducerea pot accepta această stare a angajatului pentru pierderea motivației sau neglijarea atribuțiilor - și, ca urmare, o persoană își pierde locul de muncă sau se duce într-o stare și mai gravă în încercarea de a-și menține ritmul obișnuit. Anastasia sfătuiește în astfel de situații să-ți ia un concediu medical, să încerce să-i spună șefului despre starea ei, să aleagă un program și o încărcare care să nu dăuneze statului.

Urmărește videoclipul: Real Life Trick Shots. Dude Perfect (Martie 2020).

Posturi Populare

Categorie Muncă, Articolul Următor

Pe Malaya Bronnaya, s-a deschis o cafenea pop-up Soupmates
Interesant

Pe Malaya Bronnaya, s-a deschis o cafenea pop-up Soupmates

La Moscova s-a deschis o cafenea pop-up a unui proiect gastronomic de supe shake în pahare de Soupmates. Prima instituție sub acest semn a început să lucreze la Malaya Bronnaya, casa 28 - în interiorul magazinului „Mai mult”. Publicarea Soupmates. În timp ce cafeneaua a fost lansată în modul test, care va dura aproximativ două săptămâni. Așa cum a declarat Tatyana Oleshkevich, creatoarea Soupmates, despre Life around, în acest timp instituția va aprecia fluxul de vizitatori și va alege cea mai populară mărime a porțiunii.
Citeşte Mai Mult
Punct de basculare. Sergey Dmitriev (GameChangers): De la Siemens - la educația IT
Interesant

Punct de basculare. Sergey Dmitriev (GameChangers): De la Siemens - la educația IT

Sergey DMITRIEV Creator de GameChangers dacă această activitate este dificilă, i-a demis pe colegii mei de clasă, care în primii ani ai institutului s-au ocupat de comerțul cu ridicata și apoi instalarea rețelelor de calculatoare. Unul dintre colegii noștri a avut atât de mult gust, încât până în al patrulea an avea deja o companie care dezvolta software de informații geografice.
Citeşte Mai Mult
Studiou într-o clădire mică din perspectiva lui Nevsky
Interesant

Studiou într-o clădire mică din perspectiva lui Nevsky

În 1903 a fost construită o clădire minusculă cu un etaj în curtea unei clădiri de apartamente mari de pe Staro-Nevsky și a fost inițial funcționară ca îngrijire. Potrivit legendei, tocmai aici s-a născut compozitorul Vasily Soloviev-Sedoy și a petrecut primii 10 ani ai vieții sale. Tatăl său a lucrat ca consilier în această casă, apoi, devenind principalul menajer al lui Nevsky Prospekt, s-a mutat cu familia într-un apartament spațios de la etajul al treilea.
Citeşte Mai Mult